Rusia, silită să distibuie pe front muniţie veche, declarată anterior improprie pentru utilizare [Serviciile Secrete UK]

Tancuri ruseşti abandonate
Tancuri ruseşti abandonate (Captură ecran)
D.B.
16.03.2023

Rusia a fost forţată să distribuie soldaţilor pe frontul din Ucraina muniţie veche, care fusese anterior catalogată ca fiind improprie pentru utilizare, armata lui Putin confruntându-se cu o lipsă majoră de muniţie, potrivit serviciilor secrete britanice citate de Business Insider.

Ministerul britanic al Apărării a declarat marţi, într-o actualizare a informaţiilor, că Rusia "aproape sigur a recurs deja la furnizarea de stocuri vechi de muniţie care au fost anterior declarate ca fiind improprii pentru utilizare".

Acesta a precizat că deficitul de muniţie de artilerie din ultimele săptămâni "s-a agravat probabil până la punctul în care raţionalizarea extrem de drastică a obuzelor este aplicată în multe părţi ale frontului".

Acest lucru explică, probabil, de ce Rusia nu a înregistrat niciun câştig semnificativ de când a început ofensiva mult aşteptată la începutul acestei primăveri, a declarat Ministerul Apărării.

Acesta este, "aproape sigur", motivul principal pentru care nicio formaţiune rusă nu a reuşit recent să genereze o acţiune ofensivă semnificativă din punct de vedere operaţional, a spus Ministerul.

Ministerul britanic a adăugat că guvernul rus a intervenit la nivelul companiilor de apărare care nu îşi îndeplinesc cotele de producţie.

Acest lucru arată că Rusia "aplică din ce în ce mai mult principiile unei economii de comandă asupra complexului său industrial militar", deoarece ştie că propria-i capacitate de producţie în domeniul apărării este o vulnerabilitate cheie în eforturile sale în Ucraina, a spus acesta.

Rusia a folosit echipamente învechite de-a lungul invaziei sale în Ucraina, care a început în februarie 2022, inclusiv unele echipamente care datează din timpul Uniunii Sovietice.

Acest lucru implică scoaterea din depozite a tancurilor din epoca sovietică pentru a lupta, deoarece suferă pierderi grele ale tancurilor sale, şi utilizarea de rachete mai puţin precise din epoca sovietică.

Ministerul britanic al Apărării a declarat la începutul acestei luni că Rusia şi-a etalat tehnologia militară avansată în întreaga lume, în acelaşi timp în care soldaţii săi din Ucraina sunt forţaţi să se bazeze pe echipamente vechi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor