Rusia şi Cuba pregătesc proiecte comune în sectorul energetic şi aviaţie civilă

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov. (KIRILL KUDRYAVTSEV / AFP / Getty Images)
Andrei Popescu
25.03.2015

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat marţi, după o întâlnire cu liderul cubanez Raul Castro şi ministrul de externe Bruno Rodriguez Parrilla, că Rusia şi Cuba vor pregăti o serie de proiecte la scară mare în sectoarele energetic, al transporturilor şi infrastructurii civile, dar şi în domenii precum biotehnologie, farmacie, sănătate şi aviaţie civilă.

Lavrov a adăugat că aceste proiecte se vor elabora în conformitate cu ordinele primite de la şefii celor două state, susţine agenţia rusă de ştiri Sputnik.

Ministrul rus de externe s-a aflat marţi într-o vizită de o zi în Cuba ca parte a turneului său din America Latină, care include vizite în Nicaragua, Columbia şi Guatemala.

De asemenea, autorităţile ruse au declarat anterior că Rusia, Cuba şi Emiratele Arabe Unite discută posibilitatea creării în comun a unui centru internaţional major pentru transporturi.

Centrul va fi construit pe terenul unei foste baze militare şi va ajuta la dezvoltarea altor proiecte de infrastructură din regiune, a declarat la începutul lunii martie Alexander Schetinin, directorul departamentului din America Latină din cadrul Ministerului rus de Externe.

În plus, Rusia şi Cuba iau în considerare lansarea unui program foarte serios pentru modernizarea centralelor electrice cubaneze, conform unui oficial rus.

Cele două ţări au o istorie lungă de relaţii de prietenie şi cooperare, încă de pe vremea fostei Uniuni Sovietice.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor