Rusia plănuieşte să desfăşoare încă 300.000 de soldaţi în apropierea graniţei cu Ucraina

Rustem Umerov, noul ministru ucrainean al apărării, 4 septembrie 2023 (Youtube - screenshot)
Redacţia
29.05.2024

Rusia se pregăteşte să desfăşoare încă 300.000 de soldaţi în apropierea graniţei cu Ucraina, a avertizat ministrul ucrainean al Apărării, Rustem Umerov, într-un interviu acordat Reuters, potrivit Ukrinform.

Şeful apărării ucrainene afirmă că Moscova plănuieşte o nouă ofensivă.

„Obiectivul lor este să deschidă un nou front în nord pentru a începe să folosească toată forţa lor umană, puterea de foc, împotriva noastră, îşi continuă obiectivul de a distruge naţiunea”, a declarat el.

În acelaşi timp, Umerov a subliniat că doar jumătate din ajutorul militar promis şi din armele furnizate de partenerii săi au ajuns la timp.

„Rezistăm, dar bineînţeles că avem nevoie de mai multe arme, avem nevoie de rachete cu rază lungă de acţiune, pentru a nu le permite (ruşilor - n.r.) să intre în statul nostru”, a declarat Umerov.

Umerov a subliniat că Ucraina este recunoscătoare pentru ajutorul militar şi armele furnizate de partenerii săi, dar a menţionat că fiecare întârziere a adus beneficii doar ocupanţilor ruşi.

După cum s-a raportat, în timpul unei solicitări online adresate participanţilor la sesiunea Adunării Parlamentare a NATO, ministrul Apărării, Rustem Umerov, a cerut ţărilor vecine să închidă spaţiul aerian deasupra regiunilor vestice ale Ucrainei de pe teritoriul lor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor