Rusia, la un pas să invadeze Ucraina. Ministrul Apărării: Nu va fi război în care să fie implicată România

Vasile Dîncu
Vasile Dîncu (Epoch Times România)

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a încercat să liniştească populaţia, în contextul tensiunilor de la graniţa Ucrainei, mesajul transmis, via TVR, fiind că nu va fi un război în care să fie implicată România. În acelaşi timp, liderul PSD a apreciat că nu este necesară convocarea unei şedinţe extraordinare a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT).

"Pentru cei care sunt îngrijoraţi - în primul rând, NATO, aşa cum a anunţat Secretarul General Stoltenberg, nu va reacţiona, indiferent de ceea ce se întâmplă la graniţa Ucrainei. Nu va reacţiona militar, pentru că este clar că Ucraina nu este membru NATO, iar tratatul nord-atlantic arată că nu reacţionează militar decât dacă sunt ameninţate ţări care sunt în NATO. Nu va fi război, este clar, în care să fie implicată România. România nu va participa cu trupe. Nu participă nici cu echipament la marea Ucrainei", a declarat Vasile Dîncu, citat de Antena 3.

Ministrul Apărării a atras atenţia că România este parte a NATO şi reacţionează împreună cu Alianţa, în armonie şi într-o strategie foarte coerentă.

"Noi comunicăm tot timpul. Cu siguranţă vom avea şi şedinţa CSAT, nu şedinţe de urgenţă, pentru că repet, nu este momentul acum să ne impacientăm şi nici să luăm măsuri în grabă. Atunci când ai în apropiere un conflict, chiar dacă nu te implică direct, trebuie să te gândeşti ce se întâmplă cu migraţiile, să vezi ce resurse ai pentru asta, cum gestionezi o situaţie indirectă...", a afirmat Vasile Dîncu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne