Rusia înregistrează 200 de mii de cazuri de îmbolnăviri COVID-19 în ultimele 24 de ore

(YONHAP/AFP via Getty Images)
A.P.
11.02.2022

Rusia a raportat vineri peste 200.000 de noi infecţii cu Covid-19, pentru prima dată de la începutul pandemiei.

Ţara a fost cuprinsă de o creştere a numărului de cazuri de la începutul anului, alimentată de varianta foarte transmisibilă Omicron.

Autorităţile au raportat 203.949 de noi infecţii în ultimele 24 de ore, a anunţat vineri grupul de lucru naţional pentru coronavirus al Rusiei, citat de Moscow Times. De asemenea, a mai afirmat că 722 de pacienţi cu Covid-19 au murit – cel mai mare număr în ultimele patru săptămâni.

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a declarat că cel mai recent val este în declin în capitala Rusiei, care a fost epicentrul focarului de coronavirus din ţară şi a fost primul loc care a observat o creştere – şi o scădere – a numărului de cazuri în timpul valurilor anterioare.

Numărul pacienţilor internaţi în spital cu Covid-19 a crescut, de asemenea, rapid în ultima lună. Aproximativ 19.281 de persoane au fost spitalizate vineri, a menţionat grupul de lucru – dublu faţă de nivelul de internări zilnice înregistrat la mijlocul lunii ianuarie.

Rusia a fost una dintre cele mai afectate ţări din lume de virusul Wuhan, deoarece guvernul a evitat în mare măsură blocajele stricte şi campania de vaccinare lipsită de tracţiune, cu 48% dintre ruşi complet vaccinaţi.

Ţara a înregistrat aproape 1 milion de decese în exces de la începutul pandemiei, potrivit analizei The Moscow Times, iar populaţia Rusiei a înregistrat cel mai mare declin înregistrat pe timp de pace în 2021 – în mare parte ca urmare a deceselor provocate de Covid-19.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor