Rusia, în criză de soldaţi. Vrea să înroleze şi vârstnici. Proiect de lege

Soldati rusi
Soldati rusi (Insider Urkraine)

Parlamentul Rusiei va lua în considerare eliminarea limitei superioare de vârstă pentru înscrierea în armată, un alt semn că ţara se confruntă cu un deficit de soldaţi pentru a-şi continua ofensiva în Ucraina.

În prezent, ruşii cu vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani şi străinii cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani pot încheia un prim contract cu armata. Un proiect de lege aflat pe ordinea de zi a Dumei de Stat din camera inferioară pentru astăzi ar ridica complet această limită superioară de vârstă.

Doi membri ai partidului de guvernământ Rusia Unită, care au introdus legea, au declarat că această măsură ar permite armatei să utilizeze abilităţile profesioniştilor mai în vârstă.

O notă care însoţeşte proiectul de lege spune:

"Pentru utilizarea armelor de înaltă precizie, operarea armelor şi a echipamentelor militare, sunt necesari specialişti de înaltă calificare profesională.

Astfel de specialişti dobândesc, de obicei, competenţele necesare atunci când ajung la vârstă de 40 de ani", adaugă nota.

Experţii militari spun că Rusia se confruntă cu pierderi nesustenabile de trupe şi echipamente în Ucraina, după o serie de eşecuri militare care au forţat Moscova să îşi reducă obiectivele de război.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe