Rusia: Explozie în Rostov-pe-Don provoacă rănirea unei persoane

Un bărbat din oraşul rusesc sud-vestic Rostov-pe-Don a fost rănit joi într-o mică explozie.
Anchetatori ruşi investighează locul unei explozii în Rostov-pe-Don, Rusia, 6 aprilie 2017.
Anchetatori ruşi investighează locul unei explozii în Rostov-pe-Don, Rusia, 6 aprilie 2017. (Captură Foto)

Oficialii din Rostov au declarat că bărbatul respectiv a găsit pe stradă o pungă de plastic ce conţinea un pachet, care a explodat şi i-a smuls câteva degete. Unele rapoarte au susţinut însă că bărbatul şi-a pierdut o mână.

Explozia a avut loc în apropierea unei şcoli. Câteva ore mai târziu poliţia a izolat o altă locaţie din centrul oraşului după ce mai mulţi localnici au găsit un alt pachet suspect.

Mai mulţi investigatori şi experţi în explozibili au fost trimişi în ambele locuri pentru a investiga.

Explozia din Rostov-pe-Don a avut loc după un atac cu bombă ce s-a produs într-un metrou din Sankt Petersburg, fiind ucise 14 persoane şi rănite aproximativ 50.

Mai mult, autorităţile ruse au efectuat joi un raid într-o clădire rezidenţială din Sankt Petersburg găsind, conform declaraţiilor oficiale, explozibili similari cu cei folosiţi în atacul din metrou.

La scurt timp după raidul efectuat în St. Petersburg, într-o clădire apropiată a fost semnalată o explozie puternică. Nimeni nu a fost rănit, însă faţadele unor clădiri s-au prăbuşit iar un vehicul a fost avariat. De asemenea, autorităţile ruse au anunţat că au dezafectat joi dimineaţa o bombă pe care ar fi găsit-o într-o clădire unde efectuau un raid.

Descoperirea explozibililor în St Petersburg măreşte probabilitatea ca atentatul care a avut loc în metrou să fie parte a unei serii de atentate plănuite de un grup.