Rusia dezvăluie că deţine un câmp gigant de diamante

Rusia a dezvăluit că în anii 1970 a descoperit un câmp gigant de diamante sub craterul siberian al unui meteorit, despre care se crede că ar conţine mii de miliarde de carate.

Aceste diamante sunt de două ori mai dure decât de obicei, şi au o structură diferită, a raportat agenţia rusă de ştiri ITAR-TASS. Ele sunt ideale pentru utilizarea industrială şi tehnologică.

"Resursele de diamante hiper-dure, conţinute în rocile cu o structură criptovulcanică de la Popigai, sunt de 10 ori mai mari decât toate rezervele mondiale cunoscute", a declarat Nikolai Pokhilenko, directorul Institutului de Geologie şi Mineralogie de la Academia Rusă de Ştiinţe, pentru agenţia de ştiri.

Oamenii de ştiinţă au afirmat că sursa este mai mare decât orice altă rezervă cunoscută din lume. Ei consideră că această rezervă "ar fi suficientă pentru întreaga lume, pentru 3.000 de ani."

"Valoarea diamantelor de impact este crescută de caracteristicile lor abrazive neobişnuite şi de dimensiunea lor mare", a declarat Pokhilenko, potrivit agenţiei de ştiri.

Oamenii de ştiinţă au stabilit că diamantele hiper-dure au fost cauzate de un meteorit, care a lovit pământul cu 35 milioane ani în urmă, şi spun că originea lor este extraterestră. Diamante de impact cu structură similară nu au fost găsite nicăieri altundeva în lume.

Dezvăluirea existenţei câmpului de diamante va provoca, probabil, o schimbare pe piaţa diamantelor la nivel mondial, dar corporaţiile mari şi industriile ştiinţifice vor fi primele interesate de cumpărarea pietrelor, potrivit oamenilor de ştiinţă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe