Rusia ar fi divulgat Siriei amplasarea principalelor forţe rebele

Mihail Fradkov, şeful Serviciului rus de informaţii externe. (VLADIMIR RODIONOV/AFP/Getty Images)
Epoch Times România
08.02.2012

Delegaţia rusă care a mers la Damasc ar fi transmis autorităţilor siriene hărţi cu amplasarea principalilor forţe rebele, scrie miercuri ziarul panarab Ash-Sharq al-Awsat, citând surse apropiate guvernului sirian.

Potrivit cotidianului, activişti de opoziţie au avertizat Armata siriană liberă că Serviciul rus de informaţii externe (SVR), al cărui şef, Mihail Fradkov, a fost la Damasc, le-a transmis autorităţilor siriene imagini din satelit indicând poziţia "tuturor bazelor" Armatei libere.

Ziarul subliniază că este vorba de informaţii neconfirmate.

Marţi, ministrul rus de externe Serghei Lavrov şi directorul SVR Mihail Fradkov au discutat, la Damasc, cu preşedintele sirian Bashar al-Assad.

În cursul negocierilor, acesta şi-a reiterat dorinţa de dialog cu toate forţele politice, pentru stabilizarea ţării, dar a refuzat să renunţe la putere.

Organizaţiile pentru drepturile omului şi activiştii spun că peste 7.000 de persoane au fost ucise de forţele de securitate siriene de la începerea revoltelor, în martie.

ONU a renunţat să mai furnizeze estimări ale bilanţului victimelor din Siria în ianuarie, după ce a depăşit 5.400 de morţi.

Guvernul afirmă că cel puţin 2.000 de membri ai forţelor de securitate au fost ucişi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor