Rusia: a fost descoperit un „Mowgli" siberian

Raze de lumina.
Raze de lumina. (www.paulaflorescu.ro)

Ruşii au aflat recent, cu surprindere, că au un compatriot care a trăit aproape o viaţă întreagă în sălbăticie, rupt de civilizaţie şi de semenii săi. În orăşelul Belokuricha, a apărut un tânăr care a locuit timp de 16 ani în pădure împreună cu părinţii lui, fără să se întâlnească niciodată cu alte persoane.

Mass-media rusă l-a numit „Mowgli din Siberia", deoarece, precum celebrul personaj din „Cartea Junglei" a lui Rudyard Kipling, şi-a petrecut viaţa prin păduri. Băiatul, al cărui nume întreg nu a fost încă dezvăluit, dar care spune că se numeşte Odzhan, a fost descoperit de către autorităţile din fosta Uniune Sovietică la Belokuricha, un oraş de 14.000 de locuitori din teritoriul Altaj, în partea de sud-vest a Siberiei.

Odzhan a povestit că şi-a petrecut ultimii 16 ani de viaţă în pădurea siberiană, împreună cu părinţii săi care l-au părăsit în luna mai a acestui an.

Autorităţile spun că „băiatul sălbatic", care se exprimă cu dificultate, a dezvăluit că este născut în 1993 şi că s-a retras împreună cu familia sa în pădure. De atunci, el a trăit într-o baracă şi aici şi-a petrecut întreaga adolescenţă, fără să meargă la şcoală. Părinţii au fost cei care s-au ocupat de educaţia sa şi Odzhan cunoaşte chiar şi un pic de limba engleză. La începutul verii Odzhan, în vârstă de 20 de ani, a decis să călătorească înspre oraşul Belokuricha, deoarece i-a fost teamă că nu va putea supravieţui de unul singur iernii siberiene ce va urma.

Nu a rezistat însă mult în oraş. După ce s-a prezentat autorităţilor locale, băiatul, care pare într-o formă bună de sănătate, s-a întors la adăpostul lui în pădure, trecând peste frica de iarna grea. Acolo şi-a regăsit părinţii şi... un reporter de la Times din Siberia, care a reuşit să–i ia un interviu: ” Noi trăim bine în pădure - a declarat "Mowgli", subliniind că nu vrea să se întoarcă în oraş - Suntem cu adevărat foarte fericiţi aici. Pentru a supravieţui, vindem ciuperci şi picturi ale tatălui meu".

Alexandru, tatăl „ băiatului sălbatic", este sigur că mediul în care trăieşte nu îl dezavantajează pe băiatul său. „Faptul că nu s-a dus la şcoală nu este important - explică tatăl - Programele noastre şcolare sunt mult mai bune decât cele urmate în şcolile moderne. În plus, băiatul a învăţat chiar şi limba engleză".

Autorităţile ruse au contactat instanţa locală pentru a obţine documentele şi identificarea tânărului: „Pare o persoană normală, care este în stare bună de sănătate - a declarat pentru mass-media rusă procurorul local Roman Fomin - Singurul detaliu care sare în ochi este faptul că vorbeşte foarte lent, deoarece în ultimii ani a comunicat într-adevăr doar cu câţiva oameni.

Scurta lui incursiune în lumea civilizată a fost explicată prin frica de a nu fi capabil să treacă prin iarnă fără părinţii lui. Cât despre alegerea de a trăi în pădure pe care părinţii său au facut-o cu 16 ani în urmă, aceasta, cred specialiştii, a fost o opţiune conştientă fără motivaţii speciale sau religioase".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe