Rusia a acordat Transnistriei, prin intermediul organizaţiei "Integrarea Euroasiatică", circa $92 mil.

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin. (arhiva)
Vicepremierul rus Dmitri Rogozin. (arhiva) (JOHN THYS / AFP / Getty Images)

În cadrul ajutorului umanitar oferit Transnistriei prin intermediul organizaţiei nonguvernamentale autonome "Integrarea Euroasitică" au fost acordate de la începutul anului peste 3 mlrd. ruble ruseşti ($91,2 mil.).

Despre aceasta a comunicat recent, în cadrul conferinţei de presă de totalizare a activităţii organizaţiei în 2013, directorul acesteia, Alexandr Argunov. Acesta a menţionat că activitatea ONG-ului "Integrarea Euroasiatică" a fost posibilă datorită "volumului imens de muncă în Rusia, munca, care a precedat crearea organizaţiei şi care are loc regulat în cadrul ministerelor şi autorităţilor ruse".

Argunov a amintit că numeroase proiecte ale organizaţiei deja au fost realizate: au fost transmise opt automobile de urgenţă, 19 săli de curs ale Universităţii de Stat din Transnistria au fost reparate şi dotate cu utilaj modern, două grupuri de medici au fost trimişi în Federaţia Rusă pentru îmbunătăţirea nivelului de calificare, continuă lucrările de construcţie în Transnistria a 12 obiecte ale domeniului social, care vor fi date în exploatare deja în anul viitor.

"Principalul rezultat al acestui an este faptul că am reuşit să demonstrăm tuturor că Rusia intenţionează să ajute pe termen lung cetăţenii Transnistriei şi conaţionalii săi", a subliniat acesta. Potrivit spuselor sale, în perspectivă este planificată construcţia în Transnistria a unei uzine de beton. "De asemenea, planificăm să investim în dezvoltarea agriculturii republicii - investiţii care nu vor da greş", este convins directorul organizaţiei. Argunov a comunicat că la momentul actual este soluţionată problema cu privire la asigurarea obiectelor edificate, pentru a preveni circumstanţele de forţă majoră".

Proiectul a fost lansat în mai, la iniţiativa vice-premierului Federaţiei Ruse, Reprezentantul Special al preşedintelui Rusiei în Transnistria, Dmitri Rogozin, precizează Infotag. Proiectul prevede crearea obiectelor sociale cum ar fi un spital de pediatrie la Tiraspol, două blocuri ale spitalului de boli pulmonare în Bender şi Râbniţa, cinci grădiniţe de copii, un nou bloc al facultăţii de medicină.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe