Rugby: Echipa României din 1924 a fost inclusă în Hall of Fame

Miercuri a avut loc festivitatea prin care International Rugby Board a inclus în Hall of Fame echipa de rugby a României din 1924, cea care a câştigat prima medalie olimpică pentru ţara noastră.
(photos.com)
Epoch Times România
06.06.2012

Miercuri a avut loc festivitatea prin care International Rugby Board a inclus echipa de rugby a României din 1924, în Hall of Fame. Echipa din 1924 a câştigat prima medalie olimpică pentru ţara noastră.

Octavian Morariu, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, a menţionat cu această ocazie: "Erau zile de pionierat ale sportului românesc şi cei 23 de jucători români se pregăteau pentru cea mai mare aventură a vieţii lor, experienţa unui concurs internaţional, emoţia de a juca în faţa a mii de spectatori şi bucuria de a lega prietenii pe viaţă. Ei au avut mari aspiraţii. Apoi au dorit să se inspire de la cei mai buni şi în acest sens ei reprezintă un exemplu pentru sportivii români care merg acum la Jocurile Olimpice de vară de la Londra".

Alin Petrache, vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Sport şi Tineret, a spus la rândul său: "Este un moment important pentru rugby, pentru sportul din România, pentru mine personal, ca fost jucător. Aceşti pionieri de la Olimpiada din 1924 au pus bazele succeselor de mai târziu. Suntem recunoscători pentru sacrificiile făcute de ei atunci. Această echipă nu a făcut decât să sublinieze cât este de că importat să participi la o ediţie a Jocurilor Olimpice".

Pompilie Borş, noul preşedinte al Federaţiei Române de Rugby a menţionat: "Toate lucrurile măreţe încep cu o mână de oameni care au avut un vis. Ghidaţi doar de ambiţie şi de pasiunea pentru sportul cu balonul oval, ei au adus prima medalie olimpică României".

La festivitate a participat Antonio Nedelcovici, fiul lui Paul Nedelcovici, component al echipei de rugby din 1924.

Toate lucrurile măreţe încep cu o mână de oameni care au avut un vis.

Au mai fost prezenţi, reprezentanţi ai IRB, căpitani ai echipei de rugby a României, un mare număr de jurnalişti.

IRB Hall of Fame a fost constituit în anul 2006, iar primul membru al acestui club al personalităţilor din rugby, la nivel mondial, a fost William Webb Ellis, considerat părintele acestei discipline sportive.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor