Rugby: Alin Petrache - "Atenţie, Georgia este în ascensiune"

Alin Petrache (S) oprit de englezul Will Greenwood (al 2-lea din D) si Steve Brothwick (D) pe 17 noiembrie 2001, in intalnirea de la Twickenham. (GERRY PENNY / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
10.03.2011

Federaţia Română de Rugby a organizat miercuri o conferinţă de presă, unde au fost oferite detalii despre meciul cu Georgia, din deplasare, în cadrul Cupei Europene a Naţiunilor. Jocul este programat sâmbătă 12 martie, la Tbilisi, pe Stadionul Lokomotiv.

La întâlnirea cu jurnaliştii au participat preşedintele FRR, Alin Petrache, antrenorul echipei naţionale, Romeo Gontineac, căpitanul Sorin Socol şi directorul de comunicare al federaţiei, Lucian Lorin.

Alin Petrache a spus: "Ne aşteaptă un meci foarte dificil. Atenţie, Georgia este în ascensiune. Este un adversar pe care îl vom întâlni şi în Cupa Mondială, din Noua Zeelandă".

În Grupa B de la Cupa Mondială figurează următoarele ţări: Argentina, Anglia, Scoţia, Georgia şi România.

În continuare, el a precizat: "Avem mulţi jucători accidentaţi, dar sper să obţinem victoria. În Georgia nu este un campionat intern aşa de bine organizat, precum în ţara noastră şi astfel, cei mai buni jucători pleacă la formaţii din Franţa".

Sorin Socol a spus la rândul său: "Vom da totul pentru victorie. Chiar dacă formaţia noastră este puţin diminuată ca forţă, din cauza indisponibilităţilor, eu sunt încrezător în forţa grupului de la noi".

La rândul său, Romeo Gontineac a menţionat: "Echipa naţională de rugby s-a reunit duminică pentru meciul cu Georgia din Cupa Europeana a Naţiunilor. Am făcut, mai întâi o recuperare. După cum se spune, o recuperare bună face cât două antrenamente. Am avut apoi o şedinţă de pregătire, marţi dimineaţa, la Izvorani. Mai avem un antrenament, în cursul zilei de vineri, în Georgia, la ora meciului, este antrenamentul căpitanului. După mine, confruntarea cu Georgia va arăta exact unde suntem ca valoare a echipei".

Joi este prevăzută plecarea lotului României de rugby în Georgia. (Foto pe flux)

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor