Rotaţia guvernamentală. Ciucă dă din colţ în colţ

Nicolae Ciucă
Nicolae Ciucă (Facebook/guv.ro)

Premierul Nicolae Ciucă a declarat joi, la Cluj, că o decizie privind o eventuală amânare a rotativei guvernamentale în contextul grevei din educaţie va fi luată după ce va ajunge la Bucureşti şi va discuta cu partenerii din coaliţie.

"Ajung la Bucureşti, discut cu partenerii de coaliţie şi luăm o decizie", a răspuns Nicolae Ciucă, citat de Agerpres, întrebat dacă vor fi amânate procedurile pentru rotativa guvernamentală, în condiţiile în care preşedintele Klaus Iohannis a spus că nu crede că poate fi făcută în timpul negocierilor cu sindicatele din Educaţie.

Reamintim că preşedintele Klaus Iohannis a transmis joi, în cadrul unei conferinţe de presă la Sibiu, că nu crede că rotativa guvernamentală se mai poate face după calendarul stabilit iniţial, în contextul în care negocierile dintre sindicaliştii din învăţământ şi guvernanţi au eşuat iar greva generală continuă.

"În mod normal, mâine ar trebui să înceapă procedura, asta în condiţiile în care greva din învăţământ se finalizează. Vom vedea. (...) Atunci, este nevoie ca Guvernul şi coaliţia, la modul general, să negocieze în continuare cu sindicatele până se găseşte o soluţie. (...) Nu cred că se va face rotaţia în timpul unor negocieri. Este totuşi destul de complicat. Şi una, şi alta sunt proceduri complicate. Se pot lua pe rând", a spus şeful statului.