Roşia Montană în UNESCO. Cu ce l-a ameninţat Cioloş pe Cîţu? [surse]

Florin Citu
Florin Citu (Epoch Times România)

USR PLUS a ameninţat, în urmă cu câteva săptămâni, că îşi retrage miniştrii din şedinţa de guvern dacă premierul Florin Cîţu va propune oficial retragerea dosarului Roşia Montană de la UNESCO, au declarat pentru G4Media.ro surse din cadrul coaliţiei.

Discuţiile au avut loc în condiţiile în care Comitetul Patrimoniului Mondial ar urma să decidă, duminică, 25 iulie, dacă înscrie dosarul ”Peisajul Minier Roşia Montană” în Patrimoniul Mondial UNESCO, iar părerile în coaliţie pe acest subiect au fost împărţite.

Astfel, înscrierea întregii zone din Roşia Montană, care include tot perimetrul zăcământului aurifer, nu doar minele române, în UNESCO a încins spiritele în coaliţie. Potrivit surselor publicaţiei citate, atât premierul Florin Cîţu, cât şi liderul PNL, Ludovic Orban, ar fi pledat în coaliţie pentru retragerea dosarului Roşia Montană pe motiv că statul român riscă să piardă procesul de arbitraj cu Gabriel Resources, dar ar fi invocat şi o serie de probleme de legalitate la întocmirea dosarului.

Discuţia despre o eventuală retragere a dosarului ar fi fost tranşată de Dacian Cioloş, care i-ar fi transmis premierului Cîţu că, dacă va introduce tema în şedinţă de guvern, miniştrii USR PLUS se vor ridica de la masă şi se vor retrage, pentru a obliga PNL şi UDMR să-şi asume această decizie.

Articolul integral poate fi citit aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne