Românii care vor merge la EURO 2012, sfătuiţi să se vaccineze împotriva rujeolei

(photos.com)
Epoch Times România
25.05.2012

Cetăţenii români care vor merge la Campionatul European de Fotbal - EURO 2012 sunt sfătuiţi să se adreseze medicului de familie şi centrelor de vaccinare pentru imunizarea împotriva rujeolei, în cazul în care nu au fost vaccinaţi anterior, din cauza epidemiei din Ucraina.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii, persoanele nevaccinate sau fără imunitate faţă de rujeolă şi care călătoresc în Ucraina prezintă risc crescut de a contracta boala mai ales în condiţiile aglomeraţiilor întâlnite în timpul evenimentelor de masă.

Aceeaşi recomandare este valabilă şi pentru locuitorii din zona de nord a ţării - judeţele Maramureş, Satu Mare, Suceava, Botoşani, dar şi pentru toţi cei care nu s-au imunizat anterior.

Pentru România, riscul este crescut în special în aceste judeţe, deoarece se aşteaptă participarea unui număr important de cetăţeni la Campionatul European de Fotbal, care se va desfăşura în perioada 8 iunie-1 iulie, în Ucraina şi Polonia, susţin reprezentanţii MS.

Dacă există persoane care prezintă simptomatologie specifică rujeolei - erupţie cutanată, febră, tuse, tulburări respiratorii, conjunctivită - trebuie să se prezinte urgent la medicul de familie sau la cel cu specialitatea boli infecţioase pentru stabilirea diagnosticului şi tratament.

Medicii de familie şi cei din centrele de vaccinare vor fi îndrumaţi de către direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti să vaccineze persoanele care se adresează în vederea imunizării antirujeolice.

Rujeola face parte din categoria bolilor cu un indice de contagiozitate mare şi evoluează frecvent sub forma unor epidemii întinse, afectând în special persoanele nevaccinate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor