România, locul patru în clasamentul general pe medalii la Europenele de canotaj de la Varese! Ce a declarat Elisabeta Lipă

România a cucerit două medalii de aur la dublu vâsle feminin şi opt plus unu feminin, respectiv patru medalii de argint la dublu rame feminin, simplu vâsle feminin, categorie uşoară, patru rame masculin şi opt plus unu masculin.
Echipajul opt plus unu feminin (Maria-Magdalena Rusu, Viviana-Iuliana Bejinariu,  Georgiana Dedu, Maria  Tivodariu, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereş,  Mădălina Bereş, Denisa  Tîlvescu şi Daniela Druncea) la  Campionatele Europene de la Varese.
Echipajul opt plus unu feminin (Maria-Magdalena Rusu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Georgiana Dedu, Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereş, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu şi Daniela Druncea) la Campionatele Europene de la Varese. (Federaţia Română de Canotaj/facebook)

România a terminat pe poziţia a patra în ierarhia generală pe medalii la Campionatele Europene de Canotaj de la Varese, contabilizând două medalii de aur şi patru de argint.

Aurul a fost cucerit în proba de dublu vâsle feminin (Nicoleta-Ancuţa Bodnar şi Simona Geanina Radiş) şi opt plus unu feminin (Maria-Magdalena Rusu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Georgiana Dedu, Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereş, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu şi Daniela Druncea).

Medaliile de argint au fost obţinute la dublu rame feminin (Adriana Ailincăi şi Iuliana Buhuş), simplu vâsle feminin, categorie uşoară (Gianina-Elena Beleagă), patru rame masculin (Mihăiţă-Vasile Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan-Constantin Berariu şi Cosmin Păscări) şi opt plus unu masculin (Alexandru Chioseaua, Florin-Sorin Lehaci, Constantin Radu, Sergiu-Vasile Bejan, Vlad-Dragoş Aicoboae, Constantin Adam, Florin Arteni-Fîntînariu, Ciprian Huc şi Adrian Munteanu).

Podiumul a fost ocupat de Marea Britanie (5-4-3), Italia (3-3-2), respectiv Olanda (2-4-3).

"Au fost în cantonament de 4 luni şi jumătate în Italia şi vă pot spune că aceşti sportivi sunt eroi pentru că au rezistat atâtea luni în cantonament, şi îi felicit pentru modul cum o s-au comportat şi felul în care s-au comportat la campionatele europene. A fost un campionat european extrem de greu, la care au participat sportivi foarte bine pregătiţi. Marea fericire pentru noi a fost că marea majoritate a echipajelor visează la medalii la Jocurile Olimpice. Medaliile de argint pentru mine valorează la fel de mult ca şi cele de aur şi îi felicit pentru felul în care au concurat. Eu cred într-un rezultat de excepţie la Jocurile Olimpice. România a terminat aceste campionate europene pe locul trei în probele olimpice, suntem o delegaţie frumoasă, puternică, care o să vă facă surprize la Jocurile Olimpice", a declarat Preşedinta Federaţiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, la întoarcerea delegaţiei ţării noastre de la Varese (Italia).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport