România este interesată de păstrarea stabilităţii şi a integrităţii teritoriale a Moldovei

Victor Viorel Ponta
Victor Viorel Ponta (Epoch Times România)

România, alături de ţările Uniunii Europene şi NATO, este profund interesată de păstrarea stabilităţii şi a integrităţii teritoriale a Republicii Moldova. Declaraţia a fost făcută vineri la Chişinău de către Premierul român Victor Ponta, în contextul evoluţiilor din ultima perioadă din regiune, comunică Moldpres. Premierul Victor Ponta a efectuat vineri, 14 martie, o scurtă vizită la Chişinău, deplasându-se ulterior la Tbilisi, Georgia.

“Încercăm alături de Europa şi partenerii noştri transatlantici să sprijinim Ucraina în drumul său pro-european, însă eforturile noastre trebuie să fie îndreptate spre Moldova”, a declarat Victor Ponta în cadrul unei conferinţe de presă susţinută alături de Iurie Leancă, Prim-ministru al Republicii Moldova.

Iurie Leancă a afirmat că, în contextul complexităţii situaţiei regionale, este foarte important dialogul permanent cu Bucureştiul. “La acest capitol am avut un schimb de opinii important pentru a ne coordona şi în continuare acţiunile, a ne consulta şi a vedea cum răspundem la eventuale noi provocări care ar putea să apară în regiune”, a comunicat Leancă.

Oficialul a mai adăugat că Republica Moldova va urmări şi în continuare foarte atent ceea ce se întâmplă în stinga Nistrului şi va “continua politica de angajare a celor de la Tiraspol pentru a evita decizii unilaterale şi crearea unor tensiuni sau provocări”.

Cei doi premieri au reiterat că au discutat în particular despre proiectele bilaterale şi au dat asigurări că între cele două state este menţinută o comunicare permanentă. Victor Ponta a accentuat că România va rămâne în continuare cel mai mare susţinător al procesului de integrare europeană a Moldovei. Oficialul şi-a mai exprimat speranţa că până la 25 mai curent, cetăţenii Republicii Moldova vor putea călători fără vize în UE.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe