România are nevoie de investiţii substanţiale în infrastructură, spun reprezentanţii City of London

Epoch Times România
05.09.2012

România are nevoie de investiţii substanţiale în infrastructură, iar instituţii din City of London ar putea ajuta la realizarea unor proiecte prin care s-ar putea obţine finanţare, a declarat Mark Boleat, Policy Chairman City of London.

Alte domenii de interes pentru City of London sunt agricultura, turismul şi energia, a declarat Mark Boleat în deschiderea şedinţei de miercuri a Bursei de Valori Bucureşti.

Prezent la acelaşi eveniment, ambasadorul Marii Britanii în România, Martin Harris, a precizat că o prioritate zero pentru mandatul său o reprezintă dezvoltarea relaţiilor economice dintre Marea Britanie şi România.

El a explicat că Mark Boleat a venit în Bucureşti pentru a afla mai multe despre situaţia economică din România, despre posibilităţile pentru investiţiile britanice şi pentru serviciile de la City of London şi că a avut discuţii cu reprezentanţii Guvernului, la Banca Naţională a României şi cu liderii de business din România.

"Eu sunt convins că România are un potenţial mare şi o posibilitate importantă pentru creşterea economică în Europa în general. Observ că Europa de Est este o zonă de economie emergentă în piaţa unică şi nu este necesar pentru investitorii britanici şi alţi investitori europeni să meargă în China sau Brazilia pentru a descoperii o economie emergentă. Aici în Europa de Est avem o zonă importantă cu potenţial pentru Europa. Aici sectoare importante precum cel al energiei, agricultură, de soft, reprezintă un potenţial pentru creşterea economică din Europa. Dacă avem o dificultate în economia Europei, eu sunt convins că România, ca şi alte economii în Europa de Est, poate să joace şi trebuie să joace un rol importnat pentru dezvoltarea economică europenă", a spus Martin Harris.

Ambasadorul Marii Britanii în România a declarat că estul Europei este cheia pentru dezvoltarea economiei Europei în ansamblu.

"Pentru aceasta trebuie stabilitate economică şi politică. Eu sunt convins că programul cu FMI este o bază pentru creşterea economică. Este important că Romînia continuă programul cu FMI", a mai spus Martin Harris.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor