România ar putea fabrica „imediat” bombe termobarice, dar trebuie o „comandă”, susţine ministrul Economiei

Florin Spătaru, ministrul economiei
Florin Spătaru, ministrul economiei (Epoch Times România)

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a declarat, sâmbătă, la Antena 3, că România poate fabrica „imediat” bombe termobarice, doar că, până acum, nu s-au primit comenzi.

„Ea (bomba termobarică - n.r.) poate fi fabricată imediat. Avem capabilitatea necesară, avem echipamentele necesare, putem să o fabricăm, să intrăm în producţie imediat, dar avem nevoie de o comandă, bineînţeles.

Deocamdată nu am primit o astfel de comandă, dar săptămâna aceasta am avut prima întâlnire între reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale şi Ministerul Economiei pentru a găsi proiecte comune care pot fi dezvoltate pe termen scurt şi pe termen mediu”, a precizat Spătaru.

Reamintim că, la sfârşitul lunii aprilie, Spătaru susţinea că România este pregătită să fabrice pentru Ministerul Apărării Naţionale muniţie termobarică cu efect perforant:

„Am participat, astăzi, în poligonul Uzinei Mecanice Plopeni, la testarea loviturii perforante termobarice pentru AG-9, în vederea omologării prototipului industrial. Această etapă face parte din implementarea proiectului pentru fabricarea la nivel industrial a muniţiilor cu efect perforant termobaric destinate aruncătorului de grenade AG-9, prin transferul tehnologic de la Centrul de Cercetare Ştiinţifică pentru Apărare CBRN şi Ecologie, la CN ROMARM SA”. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne