România a obţinut şase medalii la Olimpiada Internaţională de Astronomie

Lotul României participant la Olimpiada de Astronomie din Suceava, 2014.
Lotul României participant la Olimpiada de Astronomie din Suceava, 2014. (captură.)

România a câştigat şase medalii - o medalie de aur, două de argint şi trei medalii de bronz - la cea de-a XIX-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie, care a avut loc în Kârgâzstan, informează Gândul.

Preţioasa medalie de aur a fost cucerită de Tudor Costel Creţu, elev în clasa a IX-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, medaliile de argint au revenit lui Andrei Radu (clasa a IX-a la Colegiul Naţional "Nicolae Bălcescu" din Brăila) şi lui Andrei Cătălin Răduc (clasa a X-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), laureat cu argint şi la ediţia precedentă.

Medaliile de bronz au intrat în posesia elevilor Mălina Roşca (clasa a IX-a la Colegiul Naţional "Horea, Cloşca şi Crişan" din Alba Iulia), Andra Gabriela Jitaru (clasa a X-a la Colegiul Naţional "Petru Rareş" din Piatra Neamţ) şi Cosmin Andrei (clasa a IX-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti). Andra Gabriela Jitaru a primit şi premiul special pentru cea mai bună probă observaţională.

Din lotul olimpic de astronomie al României a făcut parte şi Maria-Cristiana Dedu, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional "Petru Rareş" din Piatra Neamţ. Echipa a fost însoţită de profesorii coordonatori Anca Marian (Colegiul Naţional "I.M. Clain" din Blaj) şi Dan Oniciuc (Colegiul Naţional "Petru Rareş" din Piatra Neamţ).

La cea de-a XIX-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie, care a avut loc în perioada 12-21 octombrie la Bişkek - Cholpon-Ata (Kârgâzstan), au fost prezenţi 80 de concurenţi din 16 ţări.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne