Roland Garros 2021: Turneul de la Paris se va amâna cu o săptămînă. Care meciuri se vor juca în sesiunea de seară

Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (Getty Images)

Turneul de la Roland Garros se va amâna cu o săptămână decât era programat, din cauza situaţiei crizei pandemice din Franţa. Turneul de Mare Şlem va vea loc în perioada 30 mai - 13 iunie 2021.

Mai este de reţinut încă o noutate, respectiv în fiecare zi se va juca câte un meci în sesiunea de seară, lucru care până acum se întâmpla doar la Australian Open şi la US Open.

Guy Forget, directorul turneului de la Paris, a declarat într-un interviu pentru L'Equipe că meciurile de pe tabloul masculin vor avea prioritate, însă acest lucru nu va fi o regulă, existând oportunitatea ca şi meciuri ale fetelor să fie programate în siunea de seară, în funcţie de importanţa şi miza acestora.

Guy Forget a menţionat: "În primele runde vom prefera meciurile masculine. Chiar dacă Nadal ar câştiga de exemplu cu 6-1, 6-2, 6-3, el va juca 1h45 sau 2 ore. În schimb, dacă un meci feminin se va încheia 6-1,6-1, acesta ar putea dura doar 40 de minute. Dar nu ne-am interzis însă să programăm meciuri feminine şi nici nu am spus că vom programa doar meciuri ale băieţilor. Dacă, la un moment dat, există un joc pe tabloul feminin care se anunţă o confruntare grozavă, ar putea fi jocul zilei, cel pe care oamenii vor să-l vadă ca prioritate, în sesiunea de seară. Ne vom asigura că vom programa de fiecare dată meciul care este cu adevărat aşteptat, astfel încât oamenii să se bucure din plin de Roland Garros ."