Roberta Anastase: Votul în cazul Borbely - săptămâna viitoare sau în două săptămâni

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a afirmat marţi că raportul privind cererea de începere a urmăririi penale faţă de deputatul Laszlo Borbely ar putea fi votat săptămâna viitoare sau în două săptămâni.

Roberta Anastase consideră că şedinţa Camerei Deputaţilor, pe a cărei ordine de zi figura cererea de ridicare a imunităţii fostului ministru al Mediului, a fost întreruptă din lipsă de cvorum pentru că "aşa e procedural". "Colegii au ieşit, intră, nu e niciun fel de problemă. Aşa e procedural", a spus Anastase.

Ea a precizat că, la început, au fost în sală 164 de deputaţi pentru a asigura cvorumul.

"Ieri declarau că votează proiectele de interes naţional. Azi lipsesc. Notaţi minciunile spuse de ei (deputaţii Opoziţiei - n.r.)", a mai spus Anastase.

Şedinţa Camerei Deputaţilor a fost întreruptă, marţi, din lipsă de cvorum, după apelul nominal, unde s-a constatat că în sală sunt prezenţi 164 de deputaţi, adică numărul minim de parlamentari pentru asigurarea cvorumului. Când s-a votat însă primul proiect de lege de pe ordinea de zi la şedinţă mai erau doar 134 de deputaţi.

Preşedintele de şedinţă, Ioan Oltean, a spus că se constată că de la apelul nominal până la primul vot au mai plecat parlamentari din sală, "inclusiv liderul deputaţilor PDL Mircea Toader", şi a suspendat şedinţa.

Pe ordinea de zi a şedinţei figura şi ridicarea imunităţii fostului ministru al Mediului, deputatul UDMR Laszlo Borbely.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne