Riscurile cardiovasculare variază şi în funcţie de locul de muncă

(photos.com)

Riscul de îmbolnăvire de maladii cardiovasculare variază în funcţie de locul de muncă - astfel, angajaţii din vânzări şi muncitorii se confrunta cu un risc crescut de îmbolnăvire prin raport cu alte ocupaţii, conform unui nou raport, informează Live Science.

Un risc crescut este suportat şi de persoanele şomere sau fără ocupaţie.

Persoanele care lucrează în vânzări angro întâmpină cel mai ridicat risc de îmbolnăviri cardiovasculare conform acestui studiu, 2,9% dintre aceste persoane având o astfel de boală diagnosticată.

La polul opus, cei care lucrează în finanţe şi în domeniul asigurărilor au cea mai scăzută rată de îmbolnăviri cardiovasculare - doar 0,8%.

În cadrul acestei analize, cercetători de la Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (Centers for Disease Control and Prevention) au urmărit rezultatele studiilor privind starea de sănătate a americanilor realizate între anii 2008 şi 2012 pentru a estima rata îmbolnăvirilor cardiace în cazul adulţilor de până în 55 de ani.

Astfel, din rândul persoanelor care au un loc de muncă, angajaţii din servicii şi muncitorii întâmpină un risc cardiovascular mai crescut decât funcţionarii şi cei care lucrează la birou.

Printre variabilele care determină riscul de îmbolnăvire se numără şi vârsta şi sexul. După ce oamenii de ştiinţă au introdus în studiul lor şi aceste variabile, au ajuns la concluzia că riscul cel mai ridicat este suportat de angajaţii din două domenii: muncitorii din administraţia domeniilor publice şi respectiv angajaţii din restaurante şi baruri.

În ceea ce priveşte gradul de risc cardiovascular al persoanelor care nu au un loc de muncă, el este de 2,5% pentru şomerii care îşi caută un loc de muncă, comparativ cu 6,3% în cazul oamenilor fără ocupaţie, faţă de doar 1,9% pentru persoanele care au un loc de muncă.

Maladiile cardiovasculare sunt responsabile de o treime din totalul deceselor anuale din SUA.

Factorii de risc pentru apariţia bolilor cardiovasculare sunt multipli, de la existenţa altor maladii cronice care predispun la boli cardiovasculare, cum ar fi diabetul, până la regimul de viaţă - dieta, sedentarismul şi diferitele vicii. Printre factorii de risc cardiovascular de la locul de muncă se numără zgomotul puternic, stresul, fumatul pasiv şi munca în schimburi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură