Revoltele din Siria s-au soldat cu peste 7.500 de morţi, potrivit ONU

Directorul politic al ONU, B. Lynn Pascoe. (Chris Hondros/Getty Images)
Epoch Times România
29.02.2012

Revoltele din Siria, reprimate violent de regim, s-au soldat cu "mult peste 7.500" de decese în ultimele luni, a anunţat ONU.

Secretarul general al ONU pentru afaceri politice, B Lynn Pascoe, a declarat în Consiliul de Securitate al ONU că folosirea disproporţionată a forţei de către guvernul sirian împotriva manifestanţilor a împins opoziţia paşnică spre rezistenţă armată.

"De asemenea, extremiştii au folosit situaţia din ţară pentru a lansa acţiuni teroriste, în special la Damasc şi Aleppo", a spus Pascoe.

"Deşi nu putem oferi cifre exacte privind victimele, există informaţii credibile potrivit cărora bilanţul deceselor depăşeşte adesea 100 de civili pe zi, inclusiv multe femei şi mulţi copii", a spus el.

Oficialul a criticat eşecul comunităţii internaţionale în a opri crimele, spunând că "acţiunile şi lipsa de acţiune de până acum par să încurajeze regimul", care crede că îşi poate "distruge populaţia" fără a fi pedepsit.

El a precizat că între 100.000 şi 200.000 de sirieni au fost nevoiţi să îşi părăsească locuinţele din cauza luptelor, iar 25.000 s-au refugiat în ţările învecinate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor