Reşedinţa lui Putin de la Soci, demolată "din motive de siguranţă"

Vladimir Putin (Getty Images)
Redacţia
08.10.2024

Preşedintele Vladimir Putin ar fi încetat să mai viziteze reşedinţa sa din Soci din cauza îngrijorărilor legate de potenţiale atacuri cu drone, potrivit publicaţiei media ruse independente Proekt, citată de Kyiv Independent.

Deşi petrece cel puţin 30 de zile pe an la reşedinţa Bociarov Rucei de la renovarea acesteia pentru Jocurile Olimpice de la Soci din 2014, Putin nu a mai fost acolo din martie.

Ancheta Proekt sugerează că liderul rus „a simţit o ameninţare la adresa siguranţei sale fizice” după ce mai multe atacuri cu drone au vizat Soci în toamna anului 2023. O sursă apropiată lui Putin a confirmat această teorie.

Această îngrijorare l-a determinat, de asemenea, pe Putin să renunţe la obiceiul său de a sărbători ziua de naştere a Alinei Kabaeva, partenera sa de lungă durată şi presupusa mamă a celor doi fii ai săi, la reşedinţa de la Marea Neagră.

În plus, potrivit publicaţiei, clădirea principală a reşedinţei Bociarov Rucei a fost demolată la începutul acestui an, fiind în curs o nouă construcţie.

Cândva un loc de vacanţă popular pentru liderii sovietici, reşedinţa a fost folosită de Putin pentru întâlniri la nivel înalt de-a lungul preşedinţiei sale, inclusiv un summit notabil cu preşedintele american George W. Bush în 2008.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor