Republica Moldova va beneficia de 236 milioane de dolari din partea FMI

R. Moldova va utiliza resursele alocate de FMI pentru a suplini veniturile la buget şi a oferi suport substanţial sectoarelor economice, în special întreprinderilor mici și mijlocii.
Sediul central al FMI în Washington D.C., SUA
Sediul central al FMI în Washington D.C., SUA (Saul Loeb/AFP/Getty Images)

Republica Moldova va beneficia de 165,3 milioane DST (Drepturi Speciale de Tragere), echivalentul a circa 236 de milioane de dolari, din partea Fondului Monetar Internaţional.

Decizia a fost discutată în cadrul unei şedinţe a prim-ministrului Natalia Gavriliţa cu Rodgers Chawani, Reprezentant Rezident al FMI în Republica Moldova.

Alocarea DST oferă active lichide țărilor membre, fără obligaţii de rambursare sau anulare. Statele nu trebuie să îndeplinească nici o condiţionalitate pentru a primi cota lor din alocarea DST, respectiv, fiecare țară membră poate utiliza alocarea DST conform necesităților interne.

Cei doi oficiali au discutat despre proiectele noii guvernări de la Chişinău, dar și despre reluarea dialogului pentru memorandumul de politici între FMI și Republica Moldova. În acest context, prim-ministrul a invitat misiunea FMI la Chişinău la sfârşitul lunii septembrie.

Potrivit Nataliei Gavriliţa, Republica Moldova va utiliza resursele alocate de FMI pentru a suplini veniturile la buget şi pentru a oferi suport substanţial sectoarelor economice, în special întreprinderilor mici și mijlocii.