Republica Moldova a participat la Forumul - Parteneriatul Guvernelor Deschise

Ana Chitoroagă
19.04.2012

În zilele de 17 şi 18 aprilie, o delegaţie din Republica Moldova a participat la prima reuniune anuală a Parteneriatului pentru Guverne Deschise, care a avut loc în Brazilia.

Principalul subiect al discuţiei a fost deschiderea guvernelor pentru cetăţeni.

Secretarul General al Executivului, Victor Bodiu, un membru al delegaţiei din partea ţării noastre, a prezentat la forum Planul de Acţiuni al Guvernului Republicii Moldova pentru un Guvern Deschis.

În acest sens, Moldova îşi concentrează eforturile pe punerea în practică a trei obiective principale: consolidarea integrităţii publice, eficientizarea administrării resurselor publice şi îmbunătăţirea serviciilor publice.

Scopul Guvernării Deschise este de a schimba modul în care trăim şi guvernăm şi de a oferi soluţii pentru problemele cu care se confruntă ţările lumii. Noile tehnologii sporesc accesul la informaţii, promovează transparenţa în guvernare, asigură lupta împotriva corupţiei, participarea cetăţenilor la actul de guvernare şi îmbunătăţesc simţitor serviciile publice, relatează Publika.TV.

La eveniment au participat reprezentanţi ai 50 de ţări, printre care se numără şi preşedintele Braziliei, Rousseff Dilma, prim-ministrul Georgiei, Nika Gilauri, şi Secretarul de Stat al SUA, Hillary Clinton, toţi fiind însoţiţi de reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale şi cei ai companiilor din domeniul TIC.

Toţi sunt parteneri egali în această iniţiativă globală.

Precizăm că ţara noastră a fost reprezentată de către Secretarul General al Guvernului, Victor Bodiu, directorul executiv al Centrului de Guvernare Electronică, Stela Mocan, şi coordonatorul Date Deschise la Centrul de Guvernare Electronică, Irina Tişacova.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor