Republica Moldova a devenit membru al Consiliului Miniştrilor Culturii din Europa de Sud-Est

(photos.com)

Republica Moldova a devenit cel de-al 12-lea membru al Consiliul Miniştrilor Culturii din Europa de Sud-Est, în rând cu Albania, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Grecia, fosta Republică Iugoslavă Macedonia, Muntenegru, România, Serbia, Slovenia şi Turcia. În acest sens ţara noastră a dus negocieri o perioadă de doi ani.

Această deciziei a fost luată în cadrul şedinţei de la Belgard (Serbia), care a avut loc la finele săptămânii trecute, unde a participat şi ministrul moldovean al Culturii, Boris Focşa.

Participanţii la şedinţă au discutat despre dezvoltarea cooperării regionale în domeniul cinematografic, al salvgardării patrimoniului cinematografic şi audiovizual.

Ministerul Culturii a declarat că Consiliul Miniştrilor Culturii din Europa de Sud-Est, reprezintă o platformă viabilă de cooperare culturală.

Potrivit arena.md, reuniunile Consiliului se sprijină pe Carta Consiliului Miniştrilor Culturii din Europa de Sud-Est, semnată în martie, 2005, la Copenhaga, document ce are în vedere promovarea schimburilor culturale între ţările din Europa de Sud-Est, precum şi construirea unei reţele între ministerele de profil din ţările parte, reţele care să faciliteze cooperarea regională multilaterală şi schimbul de informaţii în domeniul cultural.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe