Remedii naturale şi tratamente împotriva răcelii

Plante din gradina
Plante din gradina (Cat Rooney / The Epoch Times)

Iată câteva remedii naturale care v-ar putea ajuta să vă simţiţi mai bine.

Supa de pui

Supa de pui este foarte liniştitoare şi, de asemenea, ajută la stimularea sistemului imunitar. Aburul în sine aduce un beneficiu real - sorbind supa fierbinte şi respirând aburul ajută la îndepărtarea congestiei temporare.

Remediul cu ouă şi muştar

1 albuş de ou crud, 4 linguriţe de muştar

Amestecaţi albuşul de ou cu muştarul şi frecaţi-l pe piept. Luaţi un prosop şi înmuiaţi-l în apă fierbinte, apoi stoarceţi-l şi puneţi-l peste amestecul de pe piept. De îndată ce prosopul se răceşte, înmuiaţi-l din nou în apă fierbinte, stoarceţi-l şi puneţi-l din nou pe piept. Reaplicaţi prosopul de 4-5 ori. După ultima aplicare a prosopului, spălaţi-vă pieptul, uscaţi-l bine şi mergeţi la culcare.

Remediul cu usturoi şi untură

6 căţei de usturoi, 1/2 cană de untură albă

Curăţaţi şi striviţi 6 căţei de usturoi. Amestecaţi-i cu jumătate de cană de untură. Puneţi terciul pe tălpile picioarelor şi acoperiţi-le cu un prosop (de preferinţă încălzit) sau cu o cârpă de flanel. Puneţi prosoape de hârtie sub picioare pentru a absorbi grăsimea. Aplicaţi un amestec proaspăt de usturoi şi untură la fiecare 5 ore, până când vă trece răceala. Este normal ca şi respiraţia dvs. să miroase a usturoi. Dacă vă ia durerea de cap, frecaţi acest amestec de tâmple şi înfăşuraţi-vă capul cu o cârpă curată.

Remediul cu usturoi şi oţet pentru nas înfundat

Ceai de usturoi, 1 lingură de oţet de mere

Faceţi o ceaşcă mare de ceai concentrat de usturoi foarte fierbinte, adaugaţi 1 lingură oţet de mere, apoi respiraţi vaporii calzi. Acoperiţi capul şi ceaşca cu un prosop pentru un efect maxim.

Remediul cu usturoiul

Usturoi

Păstraţi un căţel de usturoi între dinţi şi obraz. Nu mestecaţi. La primul semn de răceală, mirosiţi un căţel de usturoi proaspăt tăiat. Dacă faceţi acest lucru în mod frecvent, răceala vă va ocoli. Un alt remediu care implică usturoi: striviţi mai mulţi căţei de usturoi proaspăt într-un vas mic. Acoperiţi repede capul şi vasul cu un prosop şi respiraţi vaporii de usturoi. Această procedură va îndepărta toxinele din fluxul sanguin şi vă dă energie organismului dvs. Tot pentru a preveni răcelile, dormiţi cu căţei de usturoi curăţaţi în şosete dumneavoastră.

Băile cu rădăcină de ghimbir

Rădăcină de ghimbir

Tăiaţi câteva felii de rădăcină de ghimbir şi puneţi-le într-o cadă cu apă caldă. Relaxaţi-vă aproximativ 20 de minute.

Remediul pentru picioare reci cu cayenne

Ardei roşu cayenne

Presăraţi ardei cayenne în şosete dumneavoastră înainte de a le lua. Atât picioare cât şi şosetele se vor înroşi. Dar picioarele se vor simţi calde. Dacă doriţi, amestecaţi cayenne cu câţiva căţei de usturoi ras.

Băi fierbinţi la picioare

Muştar pudră

Se dizolvă o lingură de muştar pudră într-o găleată de apă caldă şi vă înmuiaţi picioarele pentru aproximativ zece minute. Înfăşuraţi-vă capul într-un prosop pentru a creşte temperatura corpului dvs.

Remediul cu cuburi de gheaţă

Cuburi de gheaţă

Pentru a stimula puncte adecvate de acupunctură care pot vă pot ajuta în caz de răceală, puneţi un cub de gheaţă pe partea inferioară a ambelor degete mari de la picioare. Legaţi-le cu un bandaj sau cu o bucată de pânză. Puneţi picioarele într-un lighean, pentru a evita ca gheaţa topită să se scurgă pe jos. Faceţi această procedură dimineaţa, la prânz şi seara.

Remediul cu ceai din boabe de ienupăr

8 linguri de boabe de ienupăr, 1 sfert de litru de apă clocotită

Faceţi un ceai puternic prin infuzarea boabelor în apă. Când este călduţ, inhalaţi acest ceai pentru a vă calma nasul, gâtul şi o congestie pulmonară.

Remediul cu untură şi usturoi

1/2 cană de untură, 3 căţei de usturoi tocat

Se amestecă usturoiul cu untură. Aplicaţi pe tălpi. Repetaţi de 3 ori pe zi până la vindecare. Sau aplicaţi untură sau grăsime de gâscă pe gât şi piept, după care vă înfăşuraţi cu o cârpă de bumbac sau flanel.

Cataplasma cu untură şi muştar

Untură, pudră uscată de muştar, făină, ardei roşu cayenne

Trataţi un piept congestionat cu untură, muştar uscat şi ardei cayenne amestecate într-o pastă şi întinse între două bucăţi de pânză, care au fost stropite cu făină. Se aplică pe piept pentru ameliorarea instantanee a congestiei. Fiţi atenţi la durata aplicării sau pielea se va beşica.

Remediul cu ceapă pentru crup

Ceapă (făină de porumb)

Puneţi cataplasme de ceapă la picioare, după ce le-aţi înmuiat. Sau tăiaţi ceapa felii subţiri, punând-o într-o tigaie cu apă suficientă cât să nu se ardă, şi amestecaţi cu puţină făină de porumb. Ceapa poate fi utilizat şi singură. Se aplică pe gât şi zona pulmonară la temperatura care poate fi suportată.

Remediul cu rom pentru tuse puternică

Rom vechi

Frecaţi-vă spatele înainte de culcare cu rom vechi.

Remediul cu ceai de cimbru

O duzină de crenguţe de cimbru proaspăt, 1 3/4 litri de apă clocotită

Infuzaţi cimbrul în apă şi lăsaţi-l acoperit o jumătate de oră, departe de căldură. Strecuraţi şi faceţi gargară. Ceaiul de cimbru poate fi utilizat şi ca o compresă caldă (1 1/2 pumn de cimbru proaspăt infuzat în 2 litri de apă clocotită) în cazurile severe de răceală, gripă şi bronşită. El reduce şi febra.

Cataplasma cu frunze de dafin pentru bronşită şi tuse

Frunze de dafin

Folosiţi frunze fierte de dafin ca o cataplasmă aplicată direct pe piept şi acoperiţi cu o cârpă.

Remediul cu brandy şi ulei pentru tuse puternică

Brandy, ulei, 1 ceapă

Ungeţi coloana vertebrală, pieptul şi tălpile picioarelor, noaptea şi dimineaţa, cu 1 ceapă feliată şi fiartă la foc mic în brandy şi ulei.

Tratamentul cu oţet şi piper pentru tuse puternică

Oţet, piper negru

Luaţi o bucată de hârtie maro, cam de mărimea pieptului dvs şi îmbibaţi-o cu oţet. După ce se scurge, presăraţi piper negru pe o parte a hârtiei. Apoi, plasaţi partea presărată cu piper pe pieptul gol. Păstraţi-o peste noapte, după ce aţi înfăşurat-o cu un bandaj sau o cârpă. Acest tratament este deosebit de bun pentru tuse bronşitică.

Tratamentul cu oţet 1

1 linguriţă oţet, 1 pahar de apă

Liniştiţi-vă o durere în gât şi opriţi drenajul sinusal cu 1 linguriţă de oţet într-un pahar cu apă. Faceţi gargară o dată pe oră până când v-aţi vindecat.

Tratamentul cu oţet 2

Oţet din vin

Atunci când un copil are o tuse puternică, seacă, stropiţi perna cu oţet din vin.