Remedii naturale pentru durerile de artrită

Plante din gradina
Plante din gradina (Cat Rooney / The Epoch Times)

Iată câteva remedii populare, folosind ingrediente din bucătăria dvs, care v-ar putea ajuta la reducerea durerii de artrită.

Remediul cu hrean

3 linguri de hrean, 1/2 cană de lapte

Daţi prin răzătoare 3 linguri de hrean şi amestecaţi-le cu 1/2 cană de lapte fiert. Se toarnă amestecul pe o bucată de tifon, apoi se aplică pe zona dureroasă. Până în momentul în care cataplasma se răceşte, este posibil să simţiţi o oarecare uşurare. Hreanul proaspăt ras, amestecat cu germeni de grâu/susan/ulei de măsline, este foarte bun pentru masajul în caz de dureri musculare şi reduce congestia din piept.

Tratamentul cu frunze de varză

Câteva frunze de varză

Înfăşuraţi frunze calde de varză în jurul articulaţiilor dureroase pentru a uşura durerea şi a reduce umflarea.

Cataplasma cu usturoi 1

2 căţei mări de usturoi, 1/2 cană de apă

Tocaţi usturoiul şi infuzaţi în apă timp de 5 minute. Înmuiaţi un ciorap gros în apă fierbinte, stoarceţi-l şi umpleţi-l cu piureul de usturoi pentru a crea cataplasma.

Cataplasma cu usturoi 2

2 căpăţâni mări de usturoi, 1 cană de ulei de măsline încălzit

Infuzaţi usturoiul în ulei timp de 5 minute. Înmuiaţi un ciorap gros în apă caldă, stoarceţi-l şi apoi umpleţi şoseta cu piureul de usturoi şi puţin ulei de măsline. Apoi frecaţi şoseta de zonele afectate timp de câteva minute.

Remediul cu cartofi

Cartofi noi

Tăiaţi mai mulţi cartofi noi şi fierbeţi-i până sunt foarte fragezi. Îndepărtaţi cartofii şi folosiţi zeama fierbinte pentru a spăla articulaţiile umflate.

Remediu cu smochine

6 smochine, 2 1/2 căni de apă clocotită

Se înmoaie smochinele în apă pentru a le umezi. Zdrobiţi-le până formaţi o cataplasma şi aplicaţi direct pe orice zonă de rigiditate şi durere din corp. Acoperiţi cu un prosop sau o cârpa de flanel şi menţineţi cald timp de o jumătate de oră. Sau utilizaţi o pernă electrică la temperatură minimă.

Remediul cu frunze de dafin

Câteva frunze de dafin, ulei de măsline

Încălziţi frunzele de dafin în ulei de măsline la foc foarte mic timp de aproximativ 20 de minute. Daţi deoparte şi lăsaţi frunzele să fiarbă în continuare. Strecuraţi şi folosiţi uleiul pentru frecţie în caz de dureri artritice, entorse musculare şi umflături ale tendoanelor. Are efect şi pentru durerile de şale, vene varicoase şi aşa mai departe.

Tratamentul cu tarhon

Frunze proaspete de tarhon

Puneţi frunze ude de tarhon pe articulaţii dureroase pentru a reduce durerile.

Remediul cu curcuma

2 linguri curcuma (şofran), 1 lingură suc de lămâie verde, suficientă apă cât pentru a forma o pastă moale, caldă şi omogenă

Aplicaţi pasta direct pe zonele umflate şi dureroase şi acoperiţi cu folie de plastic pentru a păstra căldura şi umiditatea un timp mai îndelungat.

Remediu cu sare

Sare grunjoasă

Se prepară o cataplasmă din sare grunjoasă, ce a fost încălzita într-o tigaie. Apoi se aplică pe zona dureroasă. Pentru a păstra sarea la o temperatură confortabilă, puneţi o sticlă cu apă fierbinte deasupra acesteia.

Remediu cu miere

1 cană de miere, 1 cană de apă

Calmaţi durerea de artrită şi reumatism prin aplicarea acestui amestec. Pentru a-l pregăti, încălziţi 1 cană de miere şi 1 cană de apă. Înmuiaţi o cârpă moale în acest amestec şi aplicaţi pe încheieturile dureroase.

Remediul cu faină de hrişcă

Făină de hrişcă, apă

Pentru a dezumfla articulaţiile, aplicaţi o pastă formată din apă caldă şi făină de hrişcă.

Tratamentul cu terci de porumb

Porumb măcinat

Înfăşuraţi un terci cald de porumb (porumb măcinat fiert) în jurul încheieturilor dureroase. Degetele de la mâini şi de la picioare pot fi înmuiate într-o tigaie de terci cald.

Frecţia cu ulei de măsline

1/4 cană ulei de măsline, 2 albuşuri de ou, 1/2 ceaşcă oţet

Se amestecă toate ingredientele şi se folosesc imediat. Masaţi uşor durerile articulare cu acest amestec, apoi ştergeţi zonele cu o cârpă moale.

Frecţia cu ulei de arahide pentru prevenire

Ulei de arahide

Faceţi-vă o frecţie cu ulei de arahide în fiecare săptămână.

Remediul cu oţet şi usturoi

Oţet de mere şi 3 căţei de usturoi tocat

Alinaţi durerile de articulaţii prin frecarea uşoră cu amestecul de oţet-usturoi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură