Regina Marii Britanii îşi sărbătoreşte sâmbătă ziua de naştere

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii
Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii (Chris Jackson / Getty Images)

Regina Marii Britanii sărbătoreşte sâmbătă împlinirea vârstei de 86 de ani, iar, potrivit tradiţiei, va marca evenimentul în cadru privat, dar vor fi trase 41 de salve de tun în parcul Hyde.

Ceremonia din Hyde Park va fi condusă de King's Troop - o unitate formată din 111 cai antrenaţi. Ei vor trage, în grupuri de câte şase, şase tunuri din cel de-al Doilea Război Mondial.

Tunurile vor trage 41 de salve, la interval de 10 secunde unul de altul.

În 2006, regina Marii Britanii şi-a sărbătorit ziua de naştere printr-o plimbare pe pe străzile din jurul Castelul Windsor, pentru a se întâlni cu cei care voiau să îi ureze "La mulţi ani".

Nu se ştie dacă va face la fel şi anul acesta, dar se ştie că va deschide personal câteva felicitări primite de la oameni din întreaga lume.

Deşi ziua de naştere a reginei este în 21 aprilie, aniversarea sa oficială este sărbătorită de obicei la sfârşitul lunii mai sau începutul lunii iunie, când vremea este mai bună. Data exactă variază de la o ţară la alta din Commonwealth. La Londra, evenimentul va fi sărbătorit în 16 iunie.

Regina Elisabeta a II-a urcat pe tron în 1952, la vârsta de 21 de ani, după moartea tatălui său George al VI-lea. Ceremonia de încoronare a avut loc în 1953.

În pofida vârstei şi a programului aglomerat, Elisabeta a II-a nu dă semne de oboseală.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne