Regimul Biden va menţine trupele Gărzii Naţionale în Washington până la sfârşitul lui 2021

Garda Naţională în Washington DC, 19 ianuarie 2020
Garda Naţională în Washington DC, 19 ianuarie 2020 (Tasos Katopodis / Getty Images)

Consiliul de Securitate Naţională, condus de Joe Biden, dezbate menţinerea membrilor Gărzii Naţionale în Washington, D.C. până la sfârşitul anului 2021, potrivit rapoartelor.

Potrivit unui e-mail intern obţinut de canalul de televiziune Fox 5, mii de militari ai Gărzii Naţionale ar putea rămâne în capitala americană până la sfârşitul anului

Se pare că numeroase agenţii federale se vor întruni miercurea viitoare pentru a „discuta opţiunile”, Garda Naţională adăugând doar că „efectuează planificarea finalului misiunii de securitate”.

Garda Naţională a fost desfăşurată iniţial în Washington D.C. pe fondul temerilor privitoare la presupuse violenţe care ar fi apărut din partea susţinătorilor lui Trump, la preluarea mandatului de către Joe Biden.

Totuşi, deşi tranziţia a fost paşnică, militarii sunt acum păstraţi în obiectiv până pe 12 martie, mult după încheierea celei de-a doua puneri sub acuzare a lui Trump - din motive necunoscute.

Luna trecută, Tucker Carlson, moderator şi gadza unei populare emisiuni a Fox News, a avertizat că trupele din D.C. - care au fost deja supuse unei epurări ideologice de către stânga aflată la cârma SUA - sunt folosite de către democraţi pentru a-şi proiecta puterea şi pentru a încerca reducerea vocilor disidenţei.

„Armata a fost trimisă la Washington, D.C. pentru a combate dezinformarea. Deci, spuneţi ceva ce nu-i place unui guvernator democratic şi vă trimite trupe. Sună ca ţara în care ai crescut? Probabil că nu”, a spus Carlson.

„Nu aşa se fac lucrurile în America. Nu este modul în care s-au făcut de la Războiul Civil încoace. Nimeni dintre noi cei în viaţă nu am trăit vreodată aşa ceva. Atunci de ce pretinde toată lumea că este absolut normal să ai mii de trupe în Capitol pentru a combate dezinformarea? Pentru că, evident, ei [stânga, n.r.] sunt în favoarea ei. Ei cred că este bine să mobilizeze armata pentru a înăbuşi opiniile interne”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe