Referendumul din Mangalia privind gazele de şist nu a fost validat

Epoch Times România
10.12.2012

Referendumul din Mangalia privind gazele de şist nu a fost validat, prezenţa la urne fiind mai mică de 50%, transmite corespondentul NewsIn.

În urma centralizării proceselor-verbale de la referendumul privind extracţia gazelor de şist, reiese faptul că în municipiul Mangalia s-au prezentat la urne 43,26% din numărul total de 35.717 alegători înscrişi pe lista electorală permanentă. Conform procesului-verbal întocmit de Biroul Electoral de Circumscripţie, s-au înregistrat 15.265 de voturi valabil exprimate.

Un număr de 13.313 persoane (86,16%) au răspuns "NU" la întrebarea: "Sunteţi de acord cu riscul de afectare a pânzei freatice şi a turismului în urma exploatării gazelor de şist din sudul litoralului?". De asemenea, 1.952 de persoane (12,63%) au răspuns "DA" la această întrebare, restul fiind voturi nule.

Conform legislaţiei în vigoare, referendumul nu este validat, întrucât nu au votat mai mult de jumătate din numărul de alegători înscrişi pe listele electorale permanente.

În Constanţa s-au organizat referendumuri pe aceeaşi temă şi în Limanu şi Costineşti. Potrivit primelor informaţii, nici acestea nu au fost validate, pentru că au participat mai puţin de 50% din cetăţenii înscrişi pe listele de alegători.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor