Recrudescenţă a asasinatelor în stilul execuţiilor mafiote în Rusia

Numărul asasinatelor la comandă a crescut în mod dramatic în ultimii ani în Rusia, atingând un nivel ce nu a mai fost văzut din anii '90 ai secolului trecut, constată publicaţia britanică Sunday Telegraph.
Epoch Times România
28.05.2012

Numărul asasinatelor la comandă a crescut în mod dramatic în ultimii ani în Rusia, atingând un nivel ce nu a mai fost văzut din anii '90 ai secolului trecut, constată publicaţia britanică Sunday Telegraph.

Publicaţia menţionează că, în 2010, la Moscova şi în regiunile limitrofe aveau loc, în medie, două asasinate în stilul execuţiilor mafiote în 24 de ore. De atunci, incidenţa lor a crescut, revenindu-se la situaţia din epoca 'tulbure' a preşedintelui defunct Boris Elţin, când crima organizată 'coborâse' în stradă.

Una din ultimele victime din această serie neagră este proeminentul om de afaceri din domeniul industriei mobilei, Mihail Kravcenko, despre care presa britanică a scris că ar fi avut o relaţie romantică cu soţia prinţului Michael of Kent. Cei doi au fost fotografiaţi, ţinându-se de mână la Veneţia, înainte ca omul de afaceri rus să fi fost lichidat în plină zi de crima organizată, în apropiere de locuinţa sa dintr-o suburbie a Moscovei.

Prinţul Michael întreţine relaţii strânse de mai multe decenii cu Rusia. Bunica sa, Marea Ducesa Elena Vladimirovna, i-a povestit în copilărie multe lucruri despre patria sa şi, în cele din urmă, prinţul a învăţat limba rusă. El chiar şi seamănă fizic cu vărul său îndepărtat, ţarul Nicolai al II-lea, care a fost executat de bolşevici împreună cu întreaga sa familie. Astfel încât vizitele frecvente ale prinţesei şi prinţului Michael of Kent în Rusia sunt explicabile într-un fel, comentează Sunday Telegraph.

Întrucât cei doi nu au niciun fel de venituri în urma statutului lor aristocratic, ei sunt obligaţi să-şi câştige singuri existenţa. Prinţul lucrează în calitate de consultant de afaceri, iar prinţesa a publicat deja trei volume despre dinastiile regale din Europa, lucrând de asemenea şi ca designer de interioare.

Tocmai această din urmă activitate a şi apropiat-o de Mihail Kravcenko, care a invitat-o în 2006 la o gală a premiilor de decoraţiuni interioare. Peste jumătate de an, prinţesa a fost văzută din nou împreună cu omul de afaceri rus, însă de data aceasta neînsoţită de soţul ei. Kravcenko, care şi-a pierdut soţia şi pe singura fiică într-un accident de maşină în anii 90, era liber de orice obligaţii conjugale.

La Veneţia, Kravcenko şi prinţesa au fost surprinşi de paparazzi, ţinându-se de mână, la o plimbare într-o gondolă. Prinţesa a negat orice legătură amoroasă cu omul de afaceri rus, indicând că ea întotdeauna îşi ţine prietenii de mână. 'Nu cred că acest lucru este ceva intim. Şi, apoi, nu uitaţi că nu sunt englezoaică. Se poate ca englezii să nu se poarte la fel ca restul europenilor', a spus ea, făcând aluzie la convenţionalismul strict britanic. Este adevărat că soţia prinţului Michael of Kent este născută în Germania, remarcă în acest sens ziarul amintit.

Apariţia numelui său în media de scandal nu a împiedicat creşterea rapidă a afacerilor lui Mihail Kravcenko în Rusia. La momentul uciderii sale, el deţinea 250 de magazine de mobilă, cu o cifră de afaceri de circa 200 milioane de dolari pe an.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor