Războiul tăcut din culise: diplomat rus senior găsit mort în Atena

(photos.com)

Poliţia Greciei a început o investigaţie după ce cadavrul unui şef de departament consular diplomat rus senior a fost găsit într-un apartament în capitala elenă.

Conform portalului Protothema, luni a fost găsit cadavrul consulului rus Andrei Malanin. Acesta a fost găsit pe jos în baie de către unul dintre membrii personalului Ambasadei Ruse.

Poliţia a declarat la prima vedere că moartea a survenit din cauze naturale, însă autorităţile aşteaptă raportul medico legal. Aparent nu există nicio dovadă de spargere şi nici urme de violenţă pe corpul diplomatului.

Malanin a întârziat la servici luni dimineaţa şi nu a răspuns la apelurile telefonice ale colegilor, ceea ce i-a făcut pe aceştia să anunţe poliţia. Uşa apartamentului său a fost găsită încuiata cu cheia pe dinăuntru.

Moartea diplomatului survine într-un context extrem de tulbure.

În vară, un şofer al lui Vladimir Putin a fost omorât după ce o maşină a intrat frontal cu viteză pe contrasens.

Acum trei săptămâni, un ambasador rus la Ankara a fost omorât în timp ce ţinea o cuvântare la o expoziţie de fotografie.

Asasinul a fost identificat ca fiind Mevlut Mert Altintas, 22 de ani, care servea în forţele anti-revoltă ale Turciei de tre ani. Altintas a fost neutralizat de poliţia turcă după ce l-a împuşcat pe diplomat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe