Ratele de infectare în Israel cresc, în ciuda programului avansat de vaccinare cu a treia doză

(Getty Images)

În ciuda programului avansat de vaccinare, Israelul a înregistrat un nou record în ceea ce priveşte numărul infecţiilor cu virusul Wuhan.

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat peste 8.600 de cazuri de persoane care au fost depistate cu virus - un record din februarie, potrivit datelor trasmise de Ministerul Sănătăţii. Israelul efectuează aproximativ 143.000 de teste la o rată de pozitivitate de 6,2% - de asemenea un record.

Până în prezent există peste un milion de israelieni care s-au vaccinat cu a treia doză, o campanie de vaccinare care se desfăşoară într-un ritm accelerat, după ce autorităţile au recomandat vaccinarea cu a treia doză de ser ARN mesager pentru persoanele imunocompromise.

Potrivit premierului Naftali Bennett, „Este o cursă între răspândirea variantei Delta şi campania de vaccinare. Trebuie să fim pregătiţi să facem faţă unei situaţii în care există o creştere simultană a internărilor în toate spitalele. Trebuie să câştigăm timp, pentru ca actuala campanie de vaccinare să aibă efect”, a adăugat Bennett.

Pentru a face faţă situaţiei de urgenţă, guvernul israelian a reintrodus noi restricţii: de miercuri, paşaportul de imunitate este cerut pentru vârsta de 3 ani şi peste. În centrele comerciale şi zonele comerciale va fi introdus „Codul Violet”, care implică acceptarea unei singure persoane la fiecare şapte metri pătraţi.

Israelul plasează în carantină toţi călătorii, indiferent dacă sunt vaccinaţi sau nu, şi a interzis israelienilor să călătorească într-o serie de ţări, inclusiv Marea Britanie, Spania, Turcia şi Cipru, în afară de cazul în care sunt excepţionale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură