Consilier al Casei Albe confirmă că, inevitabil, toată lumea va avea nevoie de o a treia doză de vaccin anti-COVID

Dr. Anthony Fauci
Dr. Anthony Fauci (Getty Images)

Varianta Delta pare să schimbe dinamica programelor de vaccinare la scară globală.

În decurs de câteva zile, mesajele diverşilor oficiali s-a schimbat de la varianta iniţială - care se întreba "dacă" vor fi necesare noi doze pentru a combate tulpina Delta - la o variantă intermediară - propunerea de doze suplimentare "doar pentru persoanele imunocompromise", pentru a ajunge apoi la "doar pentru cei care au fost vaccinaţi devreme, din cauza eficacităţii vaccinului, care se diminuează".

Acum, şeful echipei de luptă împotriva virusului Wuhan de la Casa Albă, dr. Anthony Fauci, a declarat pentru emisiunea "CBS This Morning" că, deşi este iminent ca persoanele imunocompromise să primească o nouă doză de vaccin împotriva Covid-19, este probabil ca, la un moment dat, toată lumea să aibă nevoie de o a treia doză.

"Este probabil ca acest lucru să se întâmple la un moment dat în viitor", a afirmat Fauci, atunci când a fost întrebat dacă toată lumea va avea nevoie de o injecţie de rapel la un moment dat.

Fauci a precizat că datele sunt evaluate în timp real, "literalmente săptămânal şi lunar", pentru a determina dacă nivelul de protecţie începe să se atenueze.

"Când va ajunge la un anumit nivel, vom fi pregătiţi să le administrăm rapeluri acelor persoane, dar, din ceea ce tocmai aţi spus acum câteva momente, este iminent să le administrăm persoanelor cu imunitate compromisă", a menţionat el.

Reamintim că se pare că se aşteaptă ca Agenţia americană pentru Alimente şi Medicamente (Food and Drug Administration / FDA) să anunţe în curând că va autoriza injecţiile de rapel ale vaccinului COVID-19 pentru americanii imunocompromişi.

Fauci a mai menţionat, potrivit Zerohedge, în timpul unui interviu acordat joi în cadrul emisiunii "Today" de la NBC News:

"Inevitabil, va exista un moment în care va trebui să dăm doze de rapel populaţiei generale".

Fauci a recunoscut, la începutul săptămânii, că tulpina Delta prezintă o problemă suplimentară - persoanele vaccinate pot transmite virusul şi altor persoane. Acest lucru a dus la revizuirea recentă de către Agenţia de sănătate publică a SUA a directivelor sale privind purtarea de măşti faciale.

Comentariile lui Fauci survin în contextul în care creşte dezbaterea în legătură cu infecţiile "descoperite" în rândul persoanelor complet vaccinate şi dacă ar trebui să se aprobe vaccinarea cu o a treia doză.

Duminică, Israelul - prima naţiune care a implementat pe scară largă vaccinurile rapel - a declarat că a fost administrată a treia doză de vaccin la peste 420.000 de persoane cu vârsta de 60 de ani şi peste. Cel puţin 14 israelieni au contractat deja Covid-19 după ce au fost vaccinaţi cu o injecţie de rapel, ceea ce sugerează că injecţia de rapel va fi prima din multe altele care vor urma.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe