Răsvan Popescu: CNA va avea, de săptămâna viitoare, din nou zece membri

Epoch Times România
08.03.2012

Demisia lui Dan Grigore va ajunge vineri la Parlament, iar Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) va avea, de săptămâna viitoare, zece membri, întrucât noul membru al CNA Lorand Turos va fi încadrat din 13 martie, a anunţat, joi, pentru AGERPRES, preşedintele CNA, Răsvan Popescu.

Plenul reunit al Parlamentului a desemnat, pe 28 februarie, trei noi membri în Consiliul Naţional al Audiovizualului: Alexandru Jucan care şi-a început activitatea ca membru al Consiliului din 1 martie şi Lorand Turos - membri titulari şi Mihail Marius Badea - membru supleant.

Dan Grigore, al cărui mandat expira în 19 decembrie 2012, a demisionat joi din CNA întrucât termenul acordat preşedintelui PNL Crin Antonescu de a-şi cere scuze pentru acuzaţia de lipsă de onoare a expirat.

"O afirmaţie venită din partea unui oficial, pe care eu nu o pot lăsa nesancţionată (...) Asta a fost doar picătura care a umplut paharul. Demisionez din CNA pentru că nu pot funcţiona într-o instituţie care e obligată să lucreze într-un climat de presiune permanentă, de lipsa de respect faţă de reguli, de făţărnicie şi de măsluire sistematică a celor mai elementare principii, de monumentală rea-credinţă şi de poluare gravă a spaţiului public", a afirmat Dan Grigore în scrisoarea prin care l-a informat pe Răsvan Popescu de demisia sa.

Răsvan Popescu a precizat că Dan Grigore a fost propus de Guvern pentru a fi membru CNA şi că drept urmare tot Guvernul trebuie să avanseze Parlamentului, conform Legii audiovizualului, a altă propunere.

Tot pe 19 decembrie le expiră mandatele de membru CNA lui Răsvan Popescu, Lorand Turos (numit în urma demisiei lui Szasz Atilla), Ioan Onisei, Constantin Duţu şi Gelu Trandafir.

Potrivit Legii audiovizualului, CNA are 11 membri, cvorumul de şedinţă este de şapte membri, iar o decizie este validă prin votul favorabil a cel puţin şase membri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor