Râsul este contagios (video)

Laughter Yoga
Laughter Yoga (Facebook)

Râsul este un element esenţial pentru a genera sănătate şi o stare de bine în organismul nostru. Este o parte a comportamentului uman, reglat de creier, care ajută oamenii să clarifice intenţiile lor în interacţiunea socială şi oferă un context emoţional la conversaţii. Sunetul unui hohot de râs poate fi contagios, creierul răspunde sunetelor provocate de râs şi pune pe chipul nostru un rictus.

Hohotele de râs vor face pe oricine să se simtă mai bine, iar starea pozitivă de spirit va rămâne o perioadă de timp, chiar şi după ce râsul dispare. Umorul este benefic pentru păstrarea unei perspective optimiste asupra vieţii şi situaţiilor de zi cu zi, indiferent cât de dificile ar fi acestea. Uneori chiar şi un simplu zâmbet este suficient pentru a declanşa buna dispoziţie a unei persoane.

Asta o demonstrează şi experimentul social făcut de cei de la „Laughter Yoga”, un program de management al stresului şi exerciţii fizice, din Germania. În cadrul experimentului, care a avut loc într-un metrou din Berlin, o tânără care pare că a primit un mesaj haios, începe să râdă, iar ceea ce a urmat exprimă toate teoriile emise mai sus.

Şi cine spunea că nemţii sunt sobrii şi nu au simţul umorului?

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook