Este oficial: Florin Cîţu este propunerea PNL pentru funcţia de premier al României [VIDEO]

Florin Cîţu şi Ludovic Orban
Florin Cîţu şi Ludovic Orban

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat, miercuri seara, faptul că Biroul Politic Naţional a decis „cu o singură abţinere” ca propunerea liberalilor pentru funcţia de premier să fie Florin Cîţu, actualul ministru de Finanţe.

„De asemenea, am stabilit partenerii posibili cu care negociem formarea unei majorităţi parlamentare pentru susţinerea Guvernului. Este vorba despre USR-PLUS, UDMR, de asemenea vom purta discuţii şi negocieri cu grupul minorităţilor din Camera Deputaţilor”, a adăugat Ludovic Orban.

Totodată, liderul PNL a precizat că „există şansa de formare a unei majorităţi parlamentare pe baza rezultatelor pe care le avem în acest moment; este indicată clar posibilitatea de formare a unei majorităţi”.

„De asemenea, am decis formarea unei echipei de negociere care să fie condusă de preşedintele partidului alături de primul ministru, pe care l-am propus să negocieze programul de guvernare, formula de guvern şi, evident, vom avea discuţii legate şi de Parlament”, a mai adăugat Orban.

La rândul său, Florin Cîţu le-a mulţumit colegilor de partid pentru încrederea pe care i-o acordă şi a subliniat necesitatea formării cât mai urgente a unui nou Guvern.

Cu acest prilej, Ludovic Orban a dezminţit zvonurile vehiculate în presă, în cursul zilei de miercuri, potrivit cărora ar urma să demisioneze din funcţia de preşedinte al PNL şi i-a rugat pe reprezentanţii presei să se bazeze mai puţin pe surse pentru că „în această perioadă sunt foarte mulţi care nu transmit informaţii corecte”.

„Vă dau exemplu chiar informaţia de astăzi, în care am văzut un post de televiziune a plecat de la un site 'deştept' că eu îmi dau demisia din funcţia de preşedinte legat de colegul şi bunul meu prieten Nicolae Ciucă cu care am fost partener într-un guvern şi cu care am colaborat atât de bine. Este o ştire inventată literalmente, şi multe alte ştiri care au circulat în această perioadă şi care nu au absolut nicio legătură cu realitatea”, a subliniat Orban.

Vă invităm să urmăriţi materialul video