Rase de pisici cu ochi albaştri

Pisică Ojos Azules
Pisică Ojos Azules (Facebook)

Toate pisicuţele sunt simpatice şi drăgălaşe, însă frumuseţea unora dintre ele este cu adevărat măgulitoare. Există pisici deştepte, jucăuşe, afectuoase, mici sau mari, însă niciunele nu sunt la fel de apreciate şi admirate precum cele norocoase să se nască dintr-o rasă care magnetizează toate privirile atunci când intră într-o cameră, datorită ochilor superbi albaştri. Vă prezentăm câteva rase de pisici care au ochi albaştri.

Rase de pisici cu ochi albaştri: Pisica Ojos Azules

Pisica Ojos Azules se remarcă prin culoarea ochilor ei, de un albastru-intens. Deşi are şi blana frumoasă, mătăsoasă şi moale, rasa nu impresionează prin nuanţa firelor de păr ci prin irisul ochilor care este albastru datorită unei mutaţii genetice.

Este de talie medie, are un aspect graţios, iar membrele anterioare sunt mai scurte decât cele posterioare. Ochii ei sunt foarte frumoşi, expresivi, mari, de formă rotundă, migdalaţi şi cu irisul albastru. Are un temperament jucăuş, activ, vesel mai ales în primii ani de viaţă. Îşi iubeşte mult stăpânul şi este foarte afectuoasă cu acesta.

Unele exemplare au irisul cu o tentă gri-albăstruie sau, mai interesant, pot fi pisici Ojos Azules care au ochii albăstrui-gălbui sau turcoaz.

Rase de pisici cu ochi albaştri: Pisica Ragdoll

Pe lângă faptul că are o siluetă zveltă şi frumoasă, iar blana este strălucitoare, mătăsoasă şi în nuanţe superbe de alb şi gri, pisica Ragdoll atrage cel mai mult prin culoarea ochilor hipnotizantă.

Din prima clipă observi la un Ragdoll ochii încântător de albaştri. Aceste pisici care fac parte dintre cele mai alese rase de pisici cu ochi albaştri îşi adoră stăpânul şi sunt de asemenea prietenoase cu vizitatorii acestuia. Totodată, aceste pisici sunt tovarăşi minunaţi pentru copii.

Rase de pisici cu ochi albaştri: Pisica Birmaneză

Pisicile birmaneze fac şi ele parte din categoria rase de pisici cu ochi albaştri.

Se remarcă prin coloritul blănii şi ochii puternic albaştri. Sunt jucăuşe, foarte active şi se adaptează stilului stăpânului de viaţă şi al familiei sale. De asemenea, sunt blânde şi foarte loiale stăpânilor. Corpul este lung şi elegant, dar puternic construit. Pisica Birmaneză are o faţă lată, rotundă, un nas relativ lung, care se îngustează spre vârf, urechi medii ca mărime, poziţionate la o distanţă mare una de cealaltă, iar ochii, mai degrabă rotunzi, sunt cât se poate de albaştri.

Rase de pisici cu ochi albaştri: Pisica Siameză

Pisica Siameză are ochii migdalaţi, albaştri, în cea mai intensă tonalitate posibilă.

Este o pisică de talie medie, longilină şi elegantă, cu corpul lung şi zvelt, bine dotat cu muşchi şi, în acelaşi timp, delicat. Capul, de dimensiuni medii, formează un triunghi echilateral perfect care porneşte de la nas şi se lărgeşte treptat către urechi, cu linii drepte, fără scobituri în dreptul perilor tactili. Aceste pisici sunt foarte inteligente, tânjesc după atenţie şi nu le place să fie ignorate.

Rase de pisici cu ochi albaştri: Pisica Balineză

Pisicile din rasa Balineză se aseamănă foarte mult cu Siamezele, dar au blana ceva mai lungă decât acestea. Totuşi, blana Balinezei este semilungă. Specialiştii consideră că este posibil ca încrucişarea să se fi realizat cu pisicile de Angora. Rasa a fost recunoscută de către CFA în anul 1963.

Corpul Balinezei este longilin, talia este medie, umerii şi şoldurile au aceeaşi lăţime, musculatura este fermă, labele sunt lungi cu picioare mici, ovale, iar ochii sunt albaştri şi migdalaţi.

Această pisică este extrovertită, sensibilă şi foarte vorbăreaţă. Obişnuieşte să miaune pentru a atrage atenţia, iar sunetul pe care îl scoate creşte treptat în intensitate până când felina obţine ceea ce îşi doreşte. Balineza este, de asemenea, veselă şi jucăuşă, adoră să fie mângâiată, iar uneori poate deveni chiar posesivă. Pentru ca ea să nu se impună prea mult, trebuie educată din timp. Nu se teme de străini şi nici de zgomotele normale. Se ataşează foarte tare de stăpân.

Rase de pisici cu ochi albaştri: Pisica Himalayană

Himalayana cu părul lung se aseamănă cu pisicile Persane, având un corp mare, scurt şi greoi, cu picioarele scurte. Himalayenele au fost create prin încrucişarea pisicilor Persane cu Siameze, în scopul combinării blăniţei Siamezei cu tipul Persan. Pisoii rezultaţi au fost încrucişaţi din nou cu Persane, pentru a păstra aspectul Persan şi pentru a păstra pointurile. Numele rasei provine de la patternul de culoare găsit la iepurii şi caprele originare din Himalaya.

Ochii mari şi rotunzi, al căror albastru strălucitor cu cât este mai intens cu atât este mai apreciat, sunt cei care te cuceresc de îndată ce zăreşti o astfel de pisică. De asemenea, blana mătăsoasă, lungă şi groasă, este cu atât mai apreciată cu cât este mai deschisă la culoare pe restul corpului, cât mai aproape de albul pur.

Himalayana este ceva mai extrovertită decât celelalte Persane, datorită influenţei sângelui Siamez. Rămâne însă la fel de blândă, de afectuoasă, de tăcută chiar, admiratorii ei fiind de părere că reuneşte într-un mod perfect calităţile celor două rase, moştenind atât curiozitatea Siamezelor, cât şi caracterul delicat al Persanelor. Este imposibil, atunci când ai privilegiul să cunoşti o astfel de făptură, să nu rămâi cucerit de minunaţii săi ochi albaştri!

Ştiaţi că cea mai frumoasă pisică de pe mapamond a fost declarată Hiro, care are o blană pufoasă de un alb imaculat şi ochii de un albastru superb? Dacă rămâne imobilă, Hiro pare a fi o jucărie de pluş. Dar asta se întâmplă destul de rar, felina fiind foarte vioaie. Hiro este o corcitură între rasele Ragdoll şi himalayană.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.