Rareş Bogdan acuză un "troc inacceptabil": Ce le-a promis PSD ungurilor pentru susţinerea Rovanei Plumb

Rareş Bogdan
Rareş Bogdan (Epoch Times România)

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a somat-o luni, pe premierul Viorica Dăncilă să retragă nominalizarea Rovanei Plumb pentru funcţia de comisar european, aducând ca argumente “bilanţul profesional al persoanei desemnate, lipsa de competenţă”, precum şi “suspiciunile ce planează asupra integrităţii”. În opinia liderul PNL, această nominalizare reprezintă o sfidare la adresa instituţiilor UE şi o palmă dată românilor oneşti.

„ÎNCETAŢI SĂ MAI SFIDAŢI CETĂŢENII ROMÂNIEI ŞI SĂ MAI FACEŢI ŢARA DE RUŞINE! Îi cer doamnei Viorica Dăncilă, prim-ministrul României, să retragă nominalizarea Rovanei Plumb pentru funcţia de comisar european! Această nominalizare reprezintă o sfidare la adresa instituţiilor UE şi o palmă dată românilor oneşti. Bilanţul profesional al persoanei desemnate include, printre altele, locul codaş obţinut de România în privinţa fondurilor europene (28%) exact în timp ce Rovana Plumb conducea ...Ministerul Fondurilor Europene. Rovana Plumb nu îndeplineşte criteriile de competenţă necesare unei poziţii de înaltă demnitate, iar asupra integrităţii sale planează suspiciuni. Preşedintele desemnat al Comisiei Europene, doamna Ursula von der Leyen, este o persoană extrem de bine informată, dar pentru a nu umili România, nu a blocat procedura nominalizării comisarilor”, a afirmat Bogdan Rareş pe pagina sa de Facebook.

Mai mult, liderul PNL acuză existenţa unui “troc inacceptabil” între “eurodeputaţii socialişti români care promit susţinere la votarea candidatului Ungariei, în schimbul sprijinirii Rovanei Plumb în comisii şi în plen”.

„Atrag atenţia că înţelegerile subterane pe care le face Guvernul Dăncilă pentru a obţine susţinerea Rovanei Plumb contravin intereselor cetăţenilor României. Totodată, aceste jocuri de culise plasează puterea politică de la Bucureşti în zona cenuşie a respectării valorilor Uniunii Europene. Exact în aceste ore se petrece un troc inacceptabil: eurodeputaţii socialişti români promit susţinere la votarea candidatului Ungariei în schimbul sprijinirii Rovanei Plumb în comisii şi în plen. Comisarul ungar pe care îl susţine, astfel, PSD este nimeni altul decât Laszlo Trocsanyi, fost ministru al Justiţiei şi artizan al unor legi care stau la baza declanşării unui conflict juridic de proporţii între Comisia Europeană şi Ungaria. Din legile lui Trocsanyi, care au adus Ungaria în situaţia activării art. 7 din Tratat, s-au inspirat socialiştii români, iar consecinţa poate fi devastatoare pentru sistemul juridic al ţării noastre”, a susţinut liberalul.

În finalul postării sale, prim-vicepreşedintele PNL i-a solicitat premierului Dăncilă “să nu mai submineze credibilitatea României şi să nu mai facă tranzacţii pe seama cetăţenilor ei!”

„Interesul naţional nu se negociază! Bunăstarea şi siguranţa cetăţenilor României nu pot fi subiect de troc politic. Plasarea Guvernului Dăncilă în trena FIDESZ reprezintă o trădare a intereselor românilor, situaţie care nu poate fi acceptată”, a conchis liderul PNL.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne