Raport: Lider senior al Hamas fuge în Israel cu documente secrete

Membrii ai Brigăzilor Izz ad-Din al-Qassam, aripa militară a Hamas.
Membrii ai Brigăzilor Izz ad-Din al-Qassam, aripa militară a Hamas. (Getty Images)

Un comandant militar al organizaţiei Hamas a fugit în Israel după ce s-a descoperit că era spion israelian, a transmis canalul saudit al-Arabiya.

Potrivit raportului, care citează surse palestiniene, transfugul era un comandant de marină, responsabil de unitatea de scafandri a Brigăzilor Izz ad-Din al-Qassam, braţul militar al Hamas.

Potrivit site-ului mass-media palestinian Amad, oficialul a fugit din Fâşia Gaza, condusă de Hamas, pe o navă israeliană şi a extras bani, echipament de supraveghere şi un laptop cu „documente clasificate” potenţial periculoase pentru Hamas.

Ca urmare a fugii comandantului, liderii Hamas au efectuat peste 16 arestări. Potrivit rapoartelor, conducerea Hamas se afla într-o „stare de isterie”.

Duminică, ministrul de Interne al Hamas a negat vehement rapoartele, spunând că Al Arabiya are o faimă de publicaţie care transmite minciuni.

În aprilie, Hamas a declarat că a arestat palestinieni care spionau pentru Israel. Unul dintre ei a fost un activist pentru pace care a organizat un apel pe aplicaţia Zoom cu israelienii şi a fost arestat sub acuzaţia de trădare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe