Raport: Lider senior al Hamas fuge în Israel cu documente secrete

Membrii ai Brigăzilor Izz ad-Din al-Qassam, aripa militară a Hamas.
Membrii ai Brigăzilor Izz ad-Din al-Qassam, aripa militară a Hamas. (Getty Images)

Un comandant militar al organizaţiei Hamas a fugit în Israel după ce s-a descoperit că era spion israelian, a transmis canalul saudit al-Arabiya.

Potrivit raportului, care citează surse palestiniene, transfugul era un comandant de marină, responsabil de unitatea de scafandri a Brigăzilor Izz ad-Din al-Qassam, braţul militar al Hamas.

Potrivit site-ului mass-media palestinian Amad, oficialul a fugit din Fâşia Gaza, condusă de Hamas, pe o navă israeliană şi a extras bani, echipament de supraveghere şi un laptop cu „documente clasificate” potenţial periculoase pentru Hamas.

Ca urmare a fugii comandantului, liderii Hamas au efectuat peste 16 arestări. Potrivit rapoartelor, conducerea Hamas se afla într-o „stare de isterie”.

Duminică, ministrul de Interne al Hamas a negat vehement rapoartele, spunând că Al Arabiya are o faimă de publicaţie care transmite minciuni.

În aprilie, Hamas a declarat că a arestat palestinieni care spionau pentru Israel. Unul dintre ei a fost un activist pentru pace care a organizat un apel pe aplicaţia Zoom cu israelienii şi a fost arestat sub acuzaţia de trădare.