Raluca Turcan: Votul împotrivă înseamnă o "moţiune de cenzură"

Consiliul Naţional de Coordonare PDL, 6 iulie 2013. În imagine, Raluca Turcan
Consiliul Naţional de Coordonare PDL, 6 iulie 2013. În imagine, Raluca Turcan (Epoch Times România)

Vicepreşedintele PDL Raluca Turcan a susţinut miercuri că ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional Dan Şova şi alţi miniştri trebuie să părăsească de urgenţă cabinetul Ponta.

"Şova este într-o situaţie aparte pentru că este într-un vădit conflict de interese, în condiţiile în care firma de avocatură a mamei sale a derulat consultanţă pentru Roşia Montană şi Gold Corporation şi în condiţiile în care Şova se manifestă în continuare ca avocat al intereselor investitorilor de la Roşia Montană. În acelaşi timp, toţi miniştrii din cabinetul Ponta care nu au luat atitudine în Guvernul Ponta când proiectul Roşia Montană a trecut de Guvern, dar şi-au manifestat intenţia de a nu-l susţine în Parlament, ar trebui să-şi dea demisia pentru că în Guvern proiectele nu se supun la vot, sunt adoptate prin consens, cu alte cuvinte dacă nu eşti de acord cu un proiect trebuie să-ţi dai demisia din Guvern", a precizat Raluca Turcan la o conferinţă de presă.

Raluca Turcan menţionează că votul împotrivă dat de formaţiunile politice care susţin actualul Guvern echivalează cu un vot de cenzură la adresa cabinetului Ponta.

"Pentru că nu poţi ca ministru să nu iei atitudine sau să susţii un proiect, iar în Parlament să votezi altceva. Votul împotrivă înseamnă, de fapt, un dezacord cu activitatea guvernamentală, echivalează cu o moţiune de cenzură", a susţinut liderul democrat-liberal.

Senatorul democrat-liberal Anca Boagiu s-a referit, totodată, la faptul că România poate pierde 4,5 miliarde de euro: "Astăzi trebuia să circulăm pe Lugoj-Deva şi pe Oăştie - Sibiu dar Şova ocupă o funcţie de ministru doar pentru contracte cu case de avocatură pentru interese personale".

"Avocatul Dan Şova l-a depăşit de mult pe ministrul Dan Şova. Banii pentru casele de avocatură afiliate sunt mai importanţi decât banii pentru infrastructură românească. Interesele personale sunt pe locul 1, interesele economice ale României sunt pe ultimul. Ministrul marilor proiecte nu a făcut nimic. Doar vorbe în vânt şi laudă televizată. A avut trei promisiuni pentru luna septembrie. Şi au rămas doar promisiuni.", a afirmat Anca Boagiu.

Referindu-se la Guvernul Ponta, senatorul democrat-liberal Anca Boagiu a precizat:

"Vom deconta toţi minciunile şi bâlbâielile Guvernului Ponta. Şi, din păcate, „factura” creşte în fiecare zi. Din cauza neprofesionalismului şi a minciunii, România poate pierde miliarde de euro. În cadrul POS-T, România are la dispoziţie 4,5 miliarde de euro. Dan Şova îşi permite să se joace cu aceste sume, România nu. Avem nevoie de fondurile europene ca de aer. Dan Şova are nevoie numai de contracte cu case de avocatură pentru interese personale. "

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne