Raluca Turcan: PSD îşi continuă planul ticălos în Parlament

Guvernul Grindeanu a promovat două ordonanţe economice care legalizează furtul acoperit de acte, permiţând astfel devalizarea banilor publici în favoarea clientelei politice PSD-ALDE, iar cele două acte normative sunt acum la un pas de adoptare, a atras atenţia şefa PNL Raluca Turcan.
Raluca Turcan
Raluca Turcan (Florin Chirila/Epoch Times)

Proiectul de lege vizând aprobarea controversatei OUG 9/2017 care elimină plafoanele pentru cheltuielile autorităţilor publice a primit undă verde de la Senat, decizie care nu este deloc pe placul liberalilor. "PSD îşi continuă planul ticălos în Parlament, dovedindu-şi încă o dată năravul", şi-a exprimat nemulţumirea şefa PNL Raluca Turcan.

"Senatul a adoptat OUG 9, prin puterea majorităţii parlamentare PSD-ALDE, un act normativ care impune lipsa de transparenţă în cheltuirea banilor publici, posibilitatea utilizării discreţionare a fondurilor publice, suspendarea singurelor prevederi care impuneau rigoare bugetară şi erau sancţionate penal prin Legea finanţelor publice", a declarat Raluca Turcan.

Preşedintele PNL susţine că trebuie să înţelegem cu toţii că PSD-ALDE are o singură reţetă de guvernare pe care ştie să o aplice: căpuşarea statului în interesul găştii de partid.

"Pentru acest lucru mimează apărarea interesului public, prin promisiuni fantasmagorice, iar singurul lucru concret şi realizabil al acestei guvernări este spolierea resurselor publice", a subliniat Raluca Turcan.

Potrivit şefei PNL, faptul că primeşti un vot în alegeri nu îţi dă dreptul să faci orice, iar acest lucru nu pare a fi înţeles nici acum de PSD şi ALDE.

"Planul lor continuă cu Legea pentru graţierea colectivă, în vreme ce OUG 6 şi 9 ajung în Camera Deputaţilor pentru decizia finală. PNL va utiliza de toate pârghiile instituţionale pe care le are la dispoziţie ca partid de Opoziţie pentru a bloca derapajele majorităţii PSD-ALDE", a punctat Raluca Turcan.

Prin cele două ordonanţe economice, autorităţile locale sunt transformate în "vasali ai PSD", în contextul în care nu mai puţin de 30 de miliarde de lei din bani publici pentru credite de angajament pot fi luaţi oricând fără plafon şi fără sancţiune, ceea ce înseamnă "dependenţa autorităţilor locale de pixul şi bună-voinţa ministrului Dezvoltării Regionale".

Pentru mai multe detalii despre ordonanţele economice intraţi aici.