Raluca Turcan: PDL va reveni la guvernare cu Mihai Răzvan Ungureanu premier

Epoch Times România
18.05.2012

PDL va reveni la guvernare, iar fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu ar trebui să revină în funcţia de prim-ministru şi să fie vectorul unei mişcări care să grupeze toate forţele politice şi civice de dreapta din România, a declarat deputatul Raluca Turcan vineri, la Sibiu, într-o dezbatere electorală.

"Este important ca PDL să devină imediat după locale nucleul unei mişcări care să grupeze toate forţele politice şi civice care se opun stângii. Iar propunerea naturală a acestei construcţii politice pentru funcţia de premier mi se pare domnul Mihai Răzvan Ungureanu. Cred că PDL are nevoie de el şi cred că domnia sa are nevoie de PDL pentru viitoarea sa carieră politică", a spus Raluca Turcan.

Aceasta a comparat USL cu un "gigant obez" care acum se află în declin. "Vedem pe de altă parte un USL care începe să semene cu un gigant obez, iar un PDL care începe să îşi recapete tonusul şi nivelul de mobilizare din 2008 şi 2009. (...) Ei vor începe să piardă puncte, iar noi vom începe să recuperăm. Opinia mea este că USL şi-a atins potenţialul maxim imediat după protestele din ianuarie-februarie, iar acum se află în faza de declin lent", a completat deputatul PDL.

Raluca Turcan consideră că, PDL trebuie să îşi asume întregul electorat de dreapta, inclusiv acel electorat care simpatizează PNL, dar pe care "PNL se sfieşte să îl reprezinte", pentru că " PNL a devenit un partener mut al PSD".

Deputatul PDL de Sibiu consideră că în maxim două luni după alegerile locale PDL trebuie să vină cu un proiect câştigător de revitalizare a dreptei.

Raluca Turcan s-a referit şi la importanţa câştigării mandatului de primar la Cluj de către liderul PDL, fostul premier Emil Boc.

"Sunt câteva locuri în ţară unde dacă vom câştiga la locale, vom da semnalul că ne ţinem foarte bine pe picioare, în ciuda dificultăţilor din ultimii ani. Clujul, de exemplu. E foarte important ca domnul Boc să câştige primăria, iar dacă se va întâmpla aşa, se va demonstra că oamenii de acolo vor valida efortul şi realizările domnului Boc în calitate de fost primar, dar şi în calitate de fost premier", a subliniat deputatul PDL.

Raluca Turcan împreună cu Sever Voinescu, Valeriu Stoica şi Cristina Trăilă au participat vineri la Sibiu la dezbaterea cu tema "PDL în pragul alegerilor electorale".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor