Raluca Turcan: Gruparea PSD-ALDE s-a radicalizat în sens penal. Lupta principală este cu procurorii

Gruparea PSD-ALDE s-a radicalizat în sens penal şi e pe cale să inventeze în România un nou tip de extremism politic, cel împotriva aplicării Legii, este de părere Raluca Turcan.
Consiliul Naţional de Coordonare PDL, 6 iulie 2013. În imagine, Raluca Turcan
Consiliul Naţional de Coordonare PDL, 6 iulie 2013. În imagine, Raluca Turcan (Epoch Times România)

Fostul premier Victor Ponta şi preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, vor blocarea justiţiei şi suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis, a transmis joi, în cadrul unui comunicat de presă, vicepreşedintele PNL Raluca Turcan.

"Liderii ALDE-PSD umilesc românii prin discursul radical anti-justiţie. Faptul că ei au probleme penale nu înseamnă că toţi românii trebuie să se solidarizeze cu ei şi să tolereze corupţia şi încălcarea legii. PSD şi ALDE nu se luptă pentru proiecte în beneficiul românilor, ci doar pentru funcţii, pentru privilegii şi coloane oficiale. Lupta principală este cu procurorii DNA: schimbă legile de pe o zi pe alta, îşi salvează prietenii la votul din Parlament şi atacă justiţia.

În acest moment, Tăriceanu face rău României, Senatului, Parlamentului în ansamblu, chiar democraţiei din România - în mod normal ar trebui să demisioneze pentru a-şi rezolva problemele din justiţie. Tăriceanu nu are voie din poziţia pe care o ocupă să banalizeze gravitatea încălcării legii. De ce Tăriceanu şi Ponta se înţeleg atât de bine? E simplu - amândoi au probleme cu justiţia şi vor să-şi folosească influenţa pentru a scăpa basma curată. Tocmai acest comportament a fost sancţionat de societate în nenumărate rânduri!", a declarat Raluca Turcan.

Vicepreşedintele PNL îi îndeamnă pe români să voteze la alegerile locale din 5 iunie împotriva grupării PSD-ALDE care s-a radicalizat în sens penal şi e pe cale să inventeze în România un nou tip de extremism politic, cel împotriva aplicării Legii.

"Nu ne putem permite 4 ani de dominaţie abuzivă a unor partide ce se pretind a fi democrate. Tăriceanu şi Ponta ne-au înjosit la nivel internaţional, iar România nu mai trebuie să fie trasă în jos din cauza unor personaje care au făcut mai multe vizite la DNA şi la Parchete decât în teritoriu, alături de cei care le-au dat şansa funcţiilor", a subliniat Raluca Turcan.