Radu Mihaiu susţine că poliţia anchetează presupusele buletine de vot preştampilate cu sigla PSD în Sectorul 2: Mă bucur

Radu Mihaiu (Facebook/USRUniuneaSalvatiRomania)
Andrei Popescu
18.06.2024

Radu Mihaiu, edilul Sectorului 2 şi candidat pentru un nou mandat din partea Alianţei Dreapta Unită, s-a prezentat marţi la Secţia de Poliţie nr. 8 din Capitală, pentru a oferi detalii cu privire la plângerea penală referitoare la existenţa unor buletine de vot preştampilate cu sigla PSD.

“Mă bucur că a demarat această anchetă. Sunt patru secţii diferite în care s-au găsit buletine preştampilate. Şapte (buletine, n.r.) de care ştim, şapte pe care le-au raportat cetăţenii, efectiv. Nu ştim câte au fost introduse deja în urnă. Cel mai probabil o parte din aceste buletine preştampilate s-au transformat în voturi nule, pentru că, în mod evident, dacă ele erau deja preştampilate cu PSD şi cineva vota altceva, buletinul devenea nul”, a precizat edilul, citat de Agerpres.

De asemenea, Mihaiu a afirmat că, până în prezent, s-au făcut opt plângeri penale referitoare la alegerile din Sectorul 2, inclusiv pentru cumpărare de voturi, adăugând că “se dădeau câte 100-200 de lei pentru o poză cu buletin votat cu PSD”.

Conform sursei citate, o altă plângere penală vizează falsificarea semnăturii unui reprezentant USR pe un proces verbal, iar o altă plângere penală a fost formulată pentru reprezentantul PSD din Biroul Electoral de Sector, acuzat că ar fi făcut “presiuni” la adresa membrilor unei comisii de votare “în sensul reflectării greşite a rezultatului votului” din acea secţie.

“PSD s-a străduit foarte tare să ascundă ceea ce se găseşte în urne. Nu am cerut altceva decât să se renumere corect ceea ce se află în sacii de votare. Azi noapte s-a renumărat pentru una din secţii. S-a dovedit că aveam dreptate şi că nu se număraseră toate voturile. Iată că au ieşit 100 de voturi pentru domnul Hopincă. Mă întreb dacă chiar a fost nevoie de opt zile ca să găsim aceste 100 de voturi pentru domnul Hopincă şi de ce nu puteam să vedem chiar de a doua zi, de când am cerut renumărarea. Dar intrăm pe tărâmul speculaţiilor şi nu vreau să speculez”, a mai spus Mihaiu, adăugând că obiectivul său este să fie reflectat rezultatul aflat în urne.

Reamintim că, săptămâna trecută, Radu Mihaiu a anunţat, în noaptea de miercuri spre joi, că în urma renumărării efectuate în două secţii a recuperat aproape 300 de voturi.

“Secţia 352 a fost numărată. Incidentul documentat. Încheiem o zi lungă şi grea, dar a meritat. 294 voturi de la voi au fost scoase la lumină. 294 voturi în plus din doar 2 secţii renumărate azi. Însă nu am terminat”, a precizat primarul pe pagina sa de Facebook.

Mai reamintim, în acest context, că Rareş Hopincă, candidatul PSD-PNL la Primăria Sectorului 2, a lansat, luni seara, un atac la adresa contracandidatului său Radu Mihaiu şi la adresa Alianţei Dreapta Unită, care au acuzat fraudarea alegerilor din 9 iunie şi au cerut renumărarea voturilor în aproximativ 30 de secţii din acest sector.

“Renumărăm secţia 195. Cea pentru care USR a construit întreg argumentul pestilenţial cu privire la fraudarea alegerilor. Iniţial am avut 133 de voturi. După renumărare, s-a constatat că, de fapt, am 233. Un mizilic de 100 de voturi în plus. Ce-i drept, şi domnul Mihaiu are mai multe. Cu 3 (trei) voturi. După ce au hărţuit oamenii din secţii şi oamenii din birourile electorale, zile întregi, până când unii au fost luaţi cu salvarea, la propriu, se demonstrează că mint şi manipulează, pentru că nu pot accepta înfrângerea. Practic, la fiecare secţie renumărată câştig voturi. Să vă fie ruşine, ticăloşilor! LE. 101 voturi în plus. S-a mai găsit un vot şi în sacul pentru Consiliul Local”, a scris Hopincă pe pagina sa de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor