R. Moldova va legaliza transportul internaţional de colete

Iurie Leancă
Iurie Leancă (gov.md)

Premierul Iurie Leancă a semnat o dispoziţie prin care se instituie un grup de lucru pentru crearea cadrului legal privind transportul internaţional de colete neînsoţite. Acesta va fi elaborat cu scopul de a asigura creşterea calităţii, siguranţei şi accesibilităţii serviciului de transportare a coletelor pe rutele internaţionale, potrivit Biroului de comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului.

Şeful Cabinetului de miniştri îşi doreşte ca noul mecanism să răspundă în primul rând intereselor oamenilor, atât ale celor din ţară, cât şi ale celor aflaţi peste hotare. Asta ar însemna să nu crească taxele, să fie îmbunătăţite condiţiile de predare, preluare şi transportare a coletelor, să fie evitate eventuale fraude etc.

Grupul este format din reprezentanţi ai Executivului şi transportatori şi va începe să activeze de săptămîna viitoare. Acesta va coordona şi va sincroniza propunerile şi iniţiativele care vin de la diverse instituţii: Guvern, Parlament, mediul de afaceri şi societatea civilă.

În acest sens, Prim-ministrul a recomandat invitarea tuturor părţilor cointeresate, inclusiv a colegilor din Legislativ, la şedinţele Grupului de lucru, astfel încât mecanismul legal să fie elaborat în cel mai scurt timp.

Grupul de lucru îşi propune să asigure o platformă unică de coordonare a activităţii tuturor instituţiilor implicate în procesul de transportare a coletelor.

Pachetul de propuneri urmează să fie elaborat în termen de o lună.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe